Dünyada ALS hastalığına dikkat çekmek için başından aşağı buzlu su dökenlere Denizli Büyükşehir İtfaiyesi de eklendi. İtfaiyeciler ALS hastalığına dikkat çekmek için itfaiye aracından sıkılan suyun altına girdi. O anlar ise renkli görüntülere sahne oldu. 


Bir çeşit sinir sistemi hastalığı olan ALS’ye dikkat çekmek ve bağış toplamak amacıyla başlatılan ‘Ice Bucket Challenge’ (Bir kova buz) kampanyası hızla yayılıyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ses getiren bu kampanyaya spor, sanat ve müzik dünyasından birçok ünlü isim dâhil oldu. Aralarında Arda Turan, Hülya Avşar, Esra Erol, Özge Özpirinçci, Demet Akalın, Burak Yılmaz, Felipe Melo, Roberto Carlos, Ali Sabancı, Burcu Esmersoy’un bulunduğu birçok ünlü isim ve videolarını sosyal paylaşım ağlarına yükleyen binlerce insan buzlu suları başlarından aşağıya boca ediyor. 
 Eyleme bir destek de Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden geldi. Kayhan Mahallesi’ndeki itfaiye istasyonunda bir araya gelen itfaiyeciler, eylem öncesi bir yangına müdahale etti. Daha sonra bir araya gelen ekipler, suyun altına girmeden önce meydan okumayı da ihmal etmedi. İtfaiyeciler adına konuşan İsmail isimli itfaiye eri, "ALS hastalığı için biz de varız. Buradan Bursa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiyelerine meydan okuyoruz" dedi.
Meydan okumanın ardından itfaiye aracından itfaiye erlerinin üzerine su sıkıldı. Yaklaşık 1 dakika itfaiye aracından sıkılan suyun altında kalan itfaiyeciler kendilerine özgü yöntemleriyle ALS hastalığına dikkat çekmiş oldu.