HABERDENİZLİ.COM

İtfaiye teşkilatı, kuruluşunun 303’üncü yılını kutluyor. Kutlamalar kapsamında Denizli İtfaiyesi  15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na çıkarma yaptı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı ile beraber açılan stantları gezdi. Başlı, Arama kurtarma, yangın ve kazalarda kullanılan tüm ekipmanları tanıttı.   Meydana getirilen kazalı bir araçta temsili olarak kurtarma çalışması yapılırken İtfaiye erlerinin yangın merdiveninden aşağıya Türk bayrağı açarak inmesi büyük beğeni topladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma  Şube Müdürü İsa Bay, “İtfaiyeci  arkadaşlarımız temiz hava solunum setiyle neler yapılabileceğini göstermek hem de kamuoyu dikkatini çekmek için böyle bir etkinlik yaptı. Yüksek nabızda neler yapabileceklerini gösterdiler. Bir itfaiyeci her ortamda temiz hava solunum setleriyle ve kişisel ekipmanlarıyla her türlü kurtarmayı yapabileceğini burada göstermiş oldu. “ ifadelerini kullandı.

Yapılan tanıtımları ardından itfaiyeciler  meydanda Osman Zolan ile birlikte  hatıra fotoğrafı çektirdi. İtfaiye ekipleri gün boyunca meydanı ziyaret eden vatandaşlara yangın ve kazaları önlemek için bilgilendirme yapacka. Hazırlanan broşürler vatandaşlara dağıtılarak yangın bilinci oluşturulacak.