İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. 
İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Gianpaolo Scarante bir dizi temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Sabah saatlerinde ilk olarak Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i ziyaret eden İtalyan Büyükelçi Scarante'ye Hierapolis antik kenti kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Francesco D'andria, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de eşlik etti.
Türkiye ve İtalya’nın çok eskilere dayanan dostluğu olduğunu belirten İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, "Biz çok eskilerden bu yana Türkiye ile iyi ilişkiler içindeyiz. Ben de Denizli’ye gelerek burada bir takım ziyaretlerde bulunmak istedim. Denizli sanayi ve turizmi ile önde gelen bir şehir. Ayrıca Hierapolis antik kentinde de Prof. Dr. Francesco D'andria kazılarını sürdürüyor. Bunlar bizim için çok önemli şeyler. Denizli ve İtalya arasında daha fazla işbirliğini nasıl sağlarız bunları da konuşacağız" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Türkiye ile İtalya arasında sürekli artış gösteren ekonomik ilişkiler olduğunu belirterek, "İtalya, Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biridir. Denizli ile İtalya arasında da önemli ekonomik işbirlikleri var. 2012 yılında 176 milyon dolar, 2013 yılının ilk 10 ayında ise 168 milyon dolar ihracat yapıldı. Denizli İtalya’ya en fazla ihracat yapan 8'inci il durumundadır. Bunun daha da gelişmesi için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.
Vali Demir ziyaret sonunda Büyükelçisi Gianpaolo Scarante’ye Çeşmi Bülbül hediye etti.