Denizli Valiliği’nin her ayın ikinci Salı günü düzenlediği Halk günü Toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleşti.  Yeni Vali Hasan Karahan’ın programı dolayısıyla katılmadığı toplantıda vatandaşların sorunlarını Vali yardımcısı Celalettin Cantürk dinledi.

EVİ İSTİMLAK EDİLDİ BELEDİYE YERİNE ARSA VERDİ

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Muratdede mahallesinde oturan Ayşe Selçuk, oturdukları bölgede eski evlerin büyük bir kısmının yıkıldığını yerlerine yeni binaların yapıldığını anlattı. Evlerinin imar durumunu öğrenmek için belediyeye gittiklerini belirten Selçuk, evlerinin  istimlak edildiğini, evin bulunduğu arsanın ise cami bahçesi olacağını öğrendiklerini belirtti. Ev karşılığı ise kendilerine Belediyenin 100 metre kare hisseli bir arsa verdiğini söyleyen  Selçuk, “verdikeri yere bina yapma gücümüz yok. Beyim hasta, çalışamıyor. ben ev hanımıyım.  Anneden babadan kalma eski evimizin yıkılacak olması bizi ciddi mağdur edecek. Biz sokakta mı yaşayacağız. bize bir ev verilmesini istiyoruz.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.  



KİRAZ BAHÇELERİ İÇİN YARDIM İSTEDİ

Honaz’ın Karateke  mahallesinden toplantıya katılan Mehmet Ali Gümüş isimli vatandaş, kiraz bahçesinin önünden geçen yolun daha önce asfalt olduğunu fakat bölgedeki tünel inşaatı nedeniyle asfaltın kaldırıldığını,  yoldan kalkan toz toprak nedeniyle kiraz bahçesinin zarar gördüğünü ve kurumaya başladığını dile getirdi.  Bu konuda Belediyeye müracaat ettiğini fakat henüz somut bir adım atılmadığını belirten Gümüş, “her geçen gün ağaçlar daha da zarar görüyor. Bir yıldır bu yolun yapılmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 



OĞLUM BENİ ÖLDÜRECEK YARDIM EDİN

Toplantıya katılan Fikriye Gül isimli vatandaş ise derdini anlatırken göz yaşlarına boğuldu. Şizofren hastası oğlunun sürekli kendisini öldürmekle tehdit ettiğini, can güvenliğinin olmadığını ve korktuğunu söyleyen Fikriye Gül, “eşimden ayrıyım. Oğlumun vesayeti bana verildi. Oğlum hasta şizofren hastası. Beni öldüreceğini söylüyor. Şimdi cezaevinde  ama yarın öbür gün çıkacak. Yine aynı korkular başlayacak. Ben ne yapayım onu babasının yanına gönderin”  diyerek durumunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Vali Yardımcısı Cantürk, “oğlun cezaevinden çıkınca bize haber ver.  Ağlama biz seni koruruz” diyerek yaşlı kadını teselli etti.