Sancar, Bakan Ramazanoğlu’nu istifaya çağırıp, Vakfın başına geçmesini önerdi. İşte CHP İl Başkanı Teoman Sancar’ın yazılı basın açıklaması…

Çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın tek güvencesi ve gelecek garantisi olması gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın Karaman’da meydana gelen çocuk tecavüzleri ile ilgili dehşet verici açıklamaları ile şok içindeyiz. Sayın Bakanın Karaman da yaşanan bu ahlak ve edep dışı çocuk tecavüzleri ile ilgili “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ilgili ön plana çıkmış, bir kurumumuzu karalayamaz” sözleri toplumda infial yaratmıştır.

Sayın Bakan, tecavüze uğrayan 45 mağdur çocuğumuzun bu acı günde yanlarında değil, adeta tecavüzü yapanların savunucusu gibi davranmaktadır. Her kesimde tepki yaratan bu söylem aslında karanlık zihniyetlerinin aynasıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın görevi bu mağduriyetin karşısında dik durmak ve bu ahlaksız suçu işleyenlerin en ağır cezaya çarptırılması adına hakkın ve haklının yanında olmaktır. O çocuklar o yurtlara verildiği günden itibaren ana ve babaları devlettir. Yani sizlerin himayesinde ve denetiminizde olması gerekmektedir. Unutmayın ki, oradaki mağdur evladımız herkesin ve hepimizin evladı olabilirdi.

Yaşanan bu skandal maalesef Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Yetiştirme Yurtları, Çocuk Yuvaları ve Kadın Sığınma Evlerinde yaşamak ve barınmak zorunda kalan mağdur kardeşlerimizin nasıl himaye edildiği ve edileceği konusunda kafalarımızda soru işareti bırakmaktadır. Sayın Bakan bu görevde kaldığı sürece de milletimizin kafasında devamlı bir tereddüt ve evham devam edecektir.

Bu sebeple Sayın Bakan’ın Aile ve Sosyal Politikalardan anladığıyla bizlerin anladığı maalesef uyuşmamaktadır. Kendilerinin bu görevden istifa ederek savundukları vakfın yönetimine geçmeleri en isabetli karar olacaktır. Toplumun beklentisi de budur. Bu mudur sizin devlet analığınız,devlet babalığınız.