HABERDENİZLİ.COM

Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulama Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde geliştirildi ve Google Play Store ile Apple App Store üzerinden erişime açılan haritada artık Denizli’nin mahalle mahalle riskli ve risksiz bölgelerini öğrenebiliyorsunuz.

Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulama Sağlık Bakanlığı tarafındna geliştirildi ve Google Play Store ile Apple App Store üzerinden erişime açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.

RİSKLİ BÖLGELERİ GÖREBİLİRSİNİZ
Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilirsiniz.

UYGULAMAYI NASIL KULLANILIR
Play Store ya da App Store üzeirnden "Hayat Eve Sığar" adlı uygulamayı indirin. Uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranızı girmeniz ve cep telefonunuza gelen onay kodunu girmeniz gerekmektedir. nay kodunu girdikten sonra uygulamayı açmış olacaksınız. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ise profil oluşturup bilgilerinizi gireceksiniz.Uygulamaya girdikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

İŞTE DENİZLİ’NİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDEN HARİTALAR

İşte Denizli’nin koronavirüs risk haritasıİşte Denizli’nin koronavirüs risk haritasıİşte Denizli’nin koronavirüs risk haritasıİşte Denizli’nin koronavirüs risk haritası

DENİZLİ'NİN İLÇELERİNDE DURUM