Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, uzun zamandır İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan performansa dayalı çalışma şeklini örnek aldı. Yeni siteme göre şehrin en işlek yerleriyle suçun en çok yaşandığı bölgelerin analizi yapılarak Güven timleri kuruldu. Timler, görev bölgelerinde yakaladıkları zanlılara göre puan alacak. En çok işlenen suçlara, en çok puan verilecek. Üç ayda bir değerlendirme yapılacak sistemde en fazla puan toplayan polis meruru veya ekibe izin, ücret ve çeşitli ödüller verilecek.

Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, düzenlediği basın toplantısında yeni sistem hakkında bilgi verdi. İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın bu konuda kendilerini desteklediğini belirten Bulut, “Arkadaşlarımız, bir hafta İstanbul’daki olay yerlerinde sistemi inceleme imkanı buldu. Bütün bilgi ve dökümanları toparladılar. Sistemi 1,5 ay çalışarak hazırladık, yarın itibarıyla başlayacağız. Burada ana unsurlardan birisi ekip sayımız; mevcut 26-27 civarında motorize ekibi 45'e, motosikletli 11 Yunus ekibimizi 61'e çıkarıyoruz. Şehrin içinde hareketli 61 ekibimiz olacak.” dedi. Şehri A ve B bölgeleri diye ikiye ayırdıklarını anlatan İl Emniyet Müdürü Bulut, “Özellikle suçun oluştuğu noktalarda analiz yapılarak, hem bölgesel hem de suçun niteliği yönünde ekiplerimiz devamlı yer değiştirtilip o zaman dilimleri içinde bazen belli noktalara kaydırılacak. Suç orada azaldıysa diğer tarafa çekilecek. Burada temel unsurlardan birisi, arkadaşlarımızı performansa dayalı sistem içinde çalıştırabilmek. Suçların genel analizi içerisinde her birinin ayrı puanlaması olacak. Bir hırsız yakalama 500 puan ise ruhsatsız silah yakalama 400 puan, narkotiğe ilişkin herhangi bir suçlu yakalandığında başka puan verilecek. Suçun nevi noktasında bizi en çok rahatsız eden hırsızlıksa en yüksek puan hırsızlığa olacak. Ekiplerimiz daima GPS sistemiyle takip edilerek hareketlilikleri sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Yeni sistem performans modeli olduğu için ekiplerin puan kazanmak için daha fazla gayret göstereceğini vurgulayan Zeki Bulut, şunları kaydetti: “Puanın getirilerini almak için üç aylık zaman dilimleri var. Bu üç ay sonunda topladığı puan 320 olan personelimiz yüzde 5 ödüllendirilecek. Bu ödüllendirme takdir, taltif, bilumum maddi izindir. İzin aylarında önceliklerin tanınması gibi çeşitlendirmeler olacak. O zaman diliminde çeşitlenmeler, bizim katkımızla veya imkanlar dahilinde olabilecek katkılarla değişken olacak.”