Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İstanbul’dan sonra Denizli’de de toplu taşımada metrobüs kullanılacağını söyledi. Zolan, belediyede düzenlediği basın toplantısında şehirde toplu taşıma işini yürüten Turex firmasından metrobüs kullanmalarını talep ettiklerini belirterek, “Denizlimiz'in metrobüse kavuşması, konfora ulaşması bizim için önemli. İstanbul'dan sonra Ege Bölgesi'nde ilk defa bir metrobüsün Denizli'de olması bizim için ayrıcalıktır, güzelliktir. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Metrobüs hattı, yoğunluğun olduğu bölgelerden geçecek.” dedi.

Metrobüsle yolcu taşınması için ayrı bir ihale açılmayacağını kaydeden Başkan Zolan, Turex firmasının ihale sözleşmesi sonuna kadar metrobüsle belli hatlarda toplu taşıma yapacağını söyledi. Zolan, İlk etapta altı ile sekiz arasında olması planlanan metrobüs güzergâhlarının, Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü'nden başlayarak İstiklâl Caddesi, Gazi Bulvarı, Şehirlerarası Otobüs Terminali, 29 Ekim Bulvarı, Umut 2 ve Umut 3 konutlarıyla Servergazi Mahallesi'nde karşılıklı ring yapacağını sözlerine ekledi.

Turex'in bağlı olduğu Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler'in, altı tane metrobüs alımı için sipariş verdiklerine dair açıklamaları basında yer almıştı.