İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul’un çeşitli ilçelerinde gece boyunca park halindeki 15 araç kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Otomollerdeki yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Polis, faillerin yakalanması için çalışma başlattı.
Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Şehit Er Faruk Sevim Sokak’ta park halindeki 5 otomobil, kimliği belirsiz kişiler tarafından saat 03.30 sıralarında benzin dökülerek ateşe verildi. Alarm sesi üzerine dışarı çıkan vatandaşlar, otomobillerin yandığını gördü. Otomobil sahipleri, bir taraftan yangını söndürmeye çalışırken diğer taraftan da durumu itfaiye ve polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale etti. Kundaklanan otomobillerde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Güngören Genç Osman Mahallesi Mustafa Yaşar Caddesi üzerinde park halindeki bir otomobil de aynı saatlerde ateşe verildi. Otomoli saran alevler, bitişikteki başka bir otomobile de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye yangını söndürdü. Olay yeri inceleme ekipleri otomobillerde ve olay yerinde delil araştırması yaptı.
Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi Er Meydanı Caddesi üzerinde park halinde bulunan iki otomobil de saat 05.00 sıralarında üzerine benzin dökülerek yakıldı. Alevleri gören otomobil sahipleri, kovalarla su taşıyarak yangını söndürdü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de soğutma çalışması yaptı.
Öte yandan Esenler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Kartal’da da park halinde bulunan çok sayıda araç kundaklandı. Polis, faillerin yakalanması için çalışma başlattı.
CİHAN