Vali Altınok'un ise bugün İçişleri Bakanlığı'na çağrıldığı öğrenildi. AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Valisi Selami Altınok'un önce merkez valiliğine, ardından da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanacağını söyledi. Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanacağı şeklindeki bilgiyi doğruladı.

Vali Altınok, saat 16:20 sularında Başbakanlık'a geldi.

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Sırasıyla; Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atanmıştır.

Selami Altınok evli olup, iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.