Türkiye'de dün geceden bu yana hareketli saatler yaşandı. 12 Eylül 1980 darbesinden tam 36 yıl sonra, TSK'da emir-komuta zinciri dışında bir grup rütbeli asker darbe girişiminde bulundu. Sabah saatlerinden itibaren planın tüm hatlarıyla açığa çıkmasıyla birlikte gözaltılar da başladı. İç İşleri Bakanlığı tarafından 5 General ve 29 Albay görevden alındı. Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda 2 bin 839 kişi gözaltına alındı.

DENİZLİLİ ASKERDEN HABER YOK

Gözaltı alınmalarının ardından Denizlili ailelerde hemen telefonlara koştu. İstanbul'da askerlik görevini yerine getiren çocuklarından bilgi almaya çalışan ailelerden biri vardı ki oğulları hakkında gözaltına alındı denilmesine rağmen, oğullarına ulaşamadılar. Baba Halil Kocabıyık ve anne Sevgi Kocabıyık, İstanbul'da askerlik görevini yerine getiren oğulları Ahmet Kocabıyık'tan haber alamayınca İstanbul'a gitti. Usta birliğini Tankçı olarak yapan Ahmet Kocabıyık, Atatürk Havalimanında gözaltına alınan askerlerin arasında olduğu iddia edildi.

Askerin ailesi oğullarına ulaşmaya çalışsa da, hiç bir yerden bilgi alamadılar. Çocuklarının akıbetinden endişelenen aile için bekleyiş sürüyor.