HABERDENİZLİ.COM

Kocasert, Özellikle son zamanlarda ciddi boyutlarda artan ara eleman eksikliği yaşıyoruz. Şu anda; araç takip sisteminden bilgisayar laboratuvarı kurulumuna, duvar ve yer seramiği döşemesinden yalıtım işlerine, internet ağı montajından araba bakım ve onarımlarına kadar birçok meslekte kalifiye olmayan, mutfaktan gelmeyen çalışan sıkıntımız söz konusu. Oysa ki; kamudan tutun da özel sektöre ve hatta gündelik hayatımıza kadar yukarıda bahsi geçen örnekler yaşamımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Bu noktada, birçok avantaja sahip olan meslek liselerinden ve meslek yüksekokullarından mezun olmanın önemi daha da belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Anadolu meslek liselerinde yabancı dil dersi olmasının yanında normal liselerde verilen kültür dersleri ve ek olarak meslek dersleri de öğrencilerimize verilmekte. Buna ek olarak, meslek liselerinden ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerimiz LYS sınavına katılma veya alanlarındaki meslek yüksekokulu programlarına sınavsız geçiş yapma hakkına sahipler. Yükseköğretime devam etmeyecek olanların ise iş bulmaları, teknik ve mesleki bilgi eğitimi aldıkları için normal liseden mezun olanlara göre çok daha fazla.

İş dünyasının ara eleman eksikliğini giderecek nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Ülkemizin potansiyeli düşünüldüğünde bu eksikliğin giderilmesi için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrenci sayısının artması ve sonrasında bu arkadaşlarımızın istihdamının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.
Burada önemli bir görevde şüphesiz ailelerimize ve öğretmenlerimize düşüyor. Kendi çocuklarımızın özelliklerini bilerek onları doğru yönlendirmenin hem çocuklarımızın gelecekte çok daha kolay iş bulmasına hem de sevebileceği işlerde çalışmasına yol açacağı kanaatindeyim. dedi.