DENİZLİ AGD İMAM HATİP KOMİSYONUNDAN PİKNİKLİ İL DİVAN TOPLANTISI
Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatip Komisyonu, Aylık il divan toplantısını yoğun bir katılımla piknik yaparak Honaz Milli parkında gerçekleştirdi. Divan toplantısı “Kur’an-ı Kerim” tilavetinin okunmasının ardından Denizli AGD eski Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz’ın konuşmasıyla başladı. 

Dünyanın en büyük sivil toplum teşkilatlarından olan Anadolu Gençlik Derneği'nin islam coğrafyasında islami hassasiyetlere sahip çıkmaya çalıştığını ve islami değerlerden hiçbir şekilde taviz vermediğini aktardı.

Eryılmaz konuşmasında “Güçlü bir teşkilatın Denizli şubesi olarak; İlimizde İmam Hatip, Üniversite, Lise, Ortaöğretim, Çalışan Gençlik ve Hanım Kollarına yönelik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Toplum olarak, tarihi ve olup bitenleri doğru okuduğumuzda yeryüzünde değişmez tek gündemin hak ile batılın mücadelesi olduğu görülecektir. Rabbimizin bizden bu noktada istediği, hakkın yanında olmak, onurumuzla şahsiyetimizle dik durmak ve Allahın davası uğrunda da “Cihat” etmektir. Bu amaçla Denizli şubesi İmam Hatip komisyonumuzla uyumlu bir şekilde çalışarak, “Milli Görüş” anlayışına uygun nesillerin yetişmesi için çalışmaktayız”. Bizler gençlerimizi yaşadığımız çağın bütün fitnelerinden, ifsat çalışmalarından, ırkçılık, mezhepçilik fitnesinden korumak ve uyarmak için çalışıyoruz." dedi.

İSLAM FERDİ İBARETLERDEN İBARET DEĞİLDİR
Denizli AGD İmam Hatip Komisyonu Başkanı Taha Yiğit’de konuşmasında şunları aktardı, İslamın sadece ferdi ibadetlerden ibaret olmadığını, toplumsal ibadetlerinde olduğunu, bundan dolayıdır ki; Peygamber (s.a.v) efendimizin sahabesinin bize en güzel örnek teşkil ettiğini söyledi. Sahabe efendilerimiz Mekke’den, Medine’den kalkıp dünyanın dört bir tarafına İslam’ı tebliğ etmek için dağıldılar. Ulaştıkları beldelerde günümüz değimiyle İslamın şubelerini hayata geçirerek toplumsal faaliyetleri başlattılar. Bu sistemi kedisine model olarak gören milli görüş camiası, bu uğurda her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyor. Denizli de bu şubelerden birisidir.”  dedi

Divan toplantısı, toplantıya katılan komisyon başkanları ve üyelerinin aylık çalışmalar ve faaliyetler hakkında hazırladıkları raporları kürsüye gelerek hazuruna sunmasının ardından son buldu.