Haberdenizli.com

Yapılan protokol ile Pamukkale Üniversitesi Anabilim Dalı’na bağlı bulunan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nde (AMATEM) tedavi gören hastaların, kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, alkol ve maddeden uzak kalarak topluma uyumlarının kolaylaştırılması amaçlanmaktadır. 

Pamukkale Üniversitesi AMATEM Birimi’nde tedavisi devam eden kişilere iş arama, iş kurma süreçlerinde ihtiyaç duydukları bilgi ve iletişim yöntemlerini öğrenebilmeleri için Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü Liderleri tarafından iş arama becerileri eğitimi verilecek. Kişilerin taburcu olduktan sonra iş hayatına entegrasyonunda kolaylaştırıcı rol alacak olan iş kulübü eğitimleri ile iş arayanlar iş görüşmelerine uygulamalı olarak hazırlanma olanağı bulacaklar. Ayrıca İş Kulübü eğitimlerine katılan firmaların insan kaynakları yetkilileri ile doğrudan bağlantı kurmaları da sağlanmış olacak. 

Yapılan protokol neticesinde 24.09.2018 tarihinde eğitimlere 16 katılımcı ile başlanmış olup, eğitimler 4 gün ve 8 oturum halinde PAÜ Hastanesi AMATEM Birimi’nde verilecektir.