Denizli İşitme Engelliler Derneği’nin 22’nci kuruluş yıldönümünü Anemon Otel’de düzenlenen törenle kutladı.

Törene, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu ile davetliler katıldı.

Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu ise 22 yıl önce çıktıkları yolda, kendilerine devamlı destek olanlara teşekkür etti. İşitme engellilerin eğitilmesine önem verdiklerini vurgulayan Çelebioğlu, İlimizde 1110 kişi işaret dili eğitimi aldığını ve işaret dilinin öğretilmesi konusunda Denizli’nin Türkiye rekoru kırdığını kaydetti.

Vali Abdülkadir Demir, belediye, İşkur, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi başta olmak üzere kamu kurumlarının engelli derneklerine destek verdiğini, önemli olanın toplumunda desteğini de alarak başarıyı her konuda yakalamak olduğunu söyledi. Derneğe destek veren üniversite öğrencilerini de kutlayan Vali Demir, bunun çok kutsal ve yüce bir görev olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından desteklerinden dolayı Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer destekçi kuruluş ve kişilere plaket verilirken, işaret dili etkiliğine katılan kursiyerlere de belgeleri verildi.