Mayıs ve Haziran aylarında açan Nilüfer çiçekleri özellikle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de bölgede Nilüfer çiçeklerini yerinde inceledi. Işıklı Gölü’nde sandalla yol alan Vali Demir’e Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven de eşlik etti. Sandala binerek göl boyunca ilerleyen Vali Demir ve beraberindekiler göldeki manzaraya hayran kaldı. Gölün orta kısımlarında sabah saatlerinde açan Nilüfer çiçeklerini görmek ve fotoğraflamak için son zamanlarda fotoğrafçılar bölgeye akın ederken, gölün temizliği ve çevrenin sadeliği de dikkat çekiyor.
Gölde gazetecilerle birlikte kayığa binen Vali Abdülkadir Demir de manzaraya hayran oldu. Gölün ortasında açan Nilüfer çiçeklerinin ve sazlıkların oluşturduğu doğal güzelliği gölün hemen yakınında yer alan Akdağ’ın bütünleştirdiğini belirten Vali Demir, herkesin bu doğa harikasını görmesi gerektiğini söyledi.
Kayığın içinde gerçekleşen röportajda gölün 7 bin 300 hektarlık alanı kapsadığını belirten Vali Demir, şöyle konuştu: "Fazla derin olmayan bir göl burası. Bu sığlığından dolayı Mayıs ve Haziran aylarında burada Nilüferler açıyor. Biz, Denizli’deki bu değeri tanıtmaya çalışıyoruz. İnsanlar Işıklı Gölü’nü özellikle Nilüfer açtığı dönemde görmeli. Böylesine önemli bir değerin herkes tarafından görülmesi gerekir. Üst tarafında dağları, ortasında gölü ve gölde de Nilüfer çiçekleriyle burası tam bir doğa harikasıdır.’’
Bölgede ilerleyen yıllarda su sporlarının da yapılabileceğini ifade eden Vali Demir, sözlerini şöyle tamamladı: "Burayı turizm alanı olarak kullanabiliriz. Buraya bir iskele yaparak su sporlarının yapılabildiği bir alan oluşturabiliriz. Burası çok doğal bir alan. Burada her türlü su sporu yapılabilir. Bizim de bu süreçte yapacağımız şeyler olacaktır. Bölge tamamen temiz tutulmalı. Biz bölgeyi doğa tutkunlarına ve su sporuyla uğraşan herkese tanıtmak istiyoruz."