Denizli’de müftülüğün çalışmasıyla açılan kursta işitme engelliler hem Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de dini bilgiler alıyorlar. 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engelli vatandaşların Kur’an-ı Kerim öğrenmesi için açılan Kur’an Kurslarının 4.’sü Denizli’de açıldı. Denizli İl Müftülüğü ile Pamukkale İlçe Müftülüğü’nün çalışmasıyla açılan Denizli İşitme Engelliler Kuran Kursu’nda uzmanlar, 35 işitme engelli vatandaşa işaret diliyle dini eğitim veriyor. İşitme engelli vatandaşların dini konular konusunda tam olarak bilgiye ulaşamaması üzerine Denizli İl Müftülüğü ile Pamukkale İlçe Müftülüğü’nü harekete geçirdi. Denizli’de bulunan işitme engelli vatandaşların dini bilgiler konusunda eğitim alması için İşitme Engelliler Kuran Kursu açtı. Açılan kursta Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra temel dini bilgiler de öğretiliyor. Abdestin alınmasından, namazın nasıl kılınacağının öğretilmesine kadar her türlü dini bilgi İşitme Engelliler Kur’an Kursu Eğitmeni Ümmü Çelik tarafından veriliyor. Kursa Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu da katılarak hem işaret diline yardımcı oluyor hem de dini bilgilerini pekiştiriyor.
İşitme engelliler derneğinden işaret dili eğitim aldığını belirten Ümmü Çelik, ‘’Orada eğitim alırken, işitme engellilere dini bilgilerin işaret diliyle de anlatılması konusunda konuştuk. Dini eğitim aldım. 6 ay işaret dili eğitim aldım. Denizli İl Müftümüz de bana bu konuda destek verdi. Bu şekilde başladık’’dedi.
‘HERGÜN BİR KONUYU ANLATIYORUM’
35 işitme engellinin kursa katıldığını ifade eden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Kursiyerler ara ara geliyorlar. Pazartesi günleri imanın şartını anlatıyoruz. Salı günleri İslam’ın şartlarını anlatıyoruz. Kelime-i Şehadet ile başladık. Abdest, namaz bu şekilde anlatmaya devam ediyoruz. Çarşamba günleri Kur’an-ı Kerim eğitimimiz var. Dualar ediyoruz. Namazda okunacak duaları öğretiyoruz. Perşembe günleri Peygamber efendimizin hayatını her yönüyle anlatıyoruz. Baba olarak Peygamber Efendimiz anlatıyoruz. Ahlakını anlatıyoruz. Cuma günleri ise dini bir video izletiyoruz. Daha sonra da ne anladıklarını soruyoruz’’dedi.
‘BİZE ALLAH’I ÖĞRETİN DİYORLAR’
İşitme engellilerin çok yoğun şekilde öğrenmeye açık olduklarını kaydeden Çelik sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Bize Allah’ı öğretin diyorlar. Bizim bu dünyaya geliş amacımız nedir diye sordular ilk olarak. Ben de onlara en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorum. İnşallah faydalı oluyorumdur.’’