HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 43 sektör temsilcisiyle Okul-Sektör İşbirliği protokolü imzaladı.  Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Denizli Valisi Hasan Karahan da katıldı.  İmzalanan protokolle 43 işadamı ve sektör temsilcisi, Denizli kent merkezinde bulunan 12 meslek lisesinde eğtim gören öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak.  İşadamları meslek liselerinin atölye donatım malzemelerinin bakamının sağlanması, Alan Öğretmenlerine yönelik seminerler, Öğrencilerin beceri eğitimi ve stajlarını yapmalarına öncelik tanınması, Öğrencilerin mezuniyetleri sonrası işletmelerin bünyesinde ihtiyaç bulunması halinde istihdamlarına öncelik verilmesi, Öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda ve etkinliklerde malzeme, eğitim ve konaklama desteği sağlayacak. 
Toplantıda konuşan Denizli İl Milli Eğitim Müdür Mahmut Oğuz, daha 60 sektör temsilcisiyle buna benzer bir protokol imzaladıklarını ve oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını hatırlattı. Meslek liselerine devam eden öğrencilerin iyi yetişmesi için sektör temsilcilerinin desteğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Oğuz, “Bugün Denizli’de yaklaşık 53 bin lise öğrencimiz var. 26 bin civarında da meslek lisesi öğrencimiz var. Toplam 55 meslek lisemiz var. Gelişmiş ülkelerde meslek liselerinin genel ortaöğretime oranı yüzde 70 iken Türkiye’de yüzde 40’la seviyesinde. biz Denizli olarak yüzde 50’lere yaklaşmış durumdayız. Bizim için öğrenci sayısının artmasından ziyade nitelik önemli.  Okullarda ki niteliği de sektör temsilcilerinin desteğiyle yükselteceğiz.” dedi.  

Denizli Valisi Hasan Karahan ise yaptığı konuşmada mesleki eğitimle ilgili çok eksiğin bulunduğunu vurguladı. Vali Karahan, “Maalesef çalışmayı biraz hakir gören bir medeniyetten geliyoruz. Konuşmaya gelince herkes söylüyor ama iş uygulamaya gelince herkes masa başı vali işi istiyor.  Bu konuda sınırları zorlamamız lazım. Çalışmadan üretmeden modern dünyada yer almamız mümkün değil.” dedi. 
 Mesleki eğitimde işbirliği için her konuda açık olduklarını belirten Karahan, “en büyük eksiğimiz olan nitelikli elaman açığını gidermemiz lazım.  Eğitim-sektör iş birliğinde Türkiye’de öncü şehir olan Denizli’nin bu öncülüğünü devam ettireceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından sektör temsilcileriyle i birliği protokolü imzalandı.