Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde üç gün boyunca süren ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’ tamamlandı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) desteğiyle, Büyükşehir belediyelerinin, iş sağlığı ve güvenliği anlamında yaşadığı sorunları değerlendirip, çözüm üretmek amacıyla düzenlenen çalıştay kapsamında 9 oturum gerçekleştirildi. Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin temsilcileri, TBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin katıldığı çalıştayda, 4857 Sayılı İş Kanunu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili yönetmelikler, taşeronlarda İş Sağlığı ve Güvenliği sorunları ele alındı. Ayrıca büyükşehir belediyeleri ile su ve kanalizasyon idarelerinde yaşanılan tecrübeler paylaşılarak, sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu. Çalıştay sonunda ise hazırlanan raporun, TBB tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacağı ifade edildi.
Çalıştayın son gününde katılımcılar için Denizli'nin tarihi ve doğa güzelliklerini kapsayan bir gezi düzenlendi. Hierapolis Antik Kenti ile başlayan ziyaret kapsamında konuklar Pamukkale travertenleri ile Kleopatra Antik Havuzu'nu gezdi. Daha sonra Laodikya Antik Kenti'ni rehber eşliğinde gezen konuklar buradaki kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gezinin son ayağında ise misafirler Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce hizmete sunduğu Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı ziyaret etti. Denizli'nin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kalan büyükşehir belediyeleri temsilcileri bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Burada gerçekleştirilen sunumlar, öneriler ve değerlendirmeler sonucunda hazırlanacak raporlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulacak. Bu sayede sahada yaşanan aksaklıklar ile uygulamada yaşanan sorunlar arasında uyum sağlanacak. İş sağlığı ve güvenliği konusunda sahada olan arkadaşlarımızın eli daha da güçlenecek. Ben çalıştayımıza katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.