Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Muğla İl Müdürlüğü'nce Türkiye'de ilk defa uygulanan "iletişim masası", vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda kırsal kesimlere çıkıyor. Şehir merkezindeki en işlek noktalarda kurulan iletişim masasında iş ve meslek danışmanları, iş arayanlara uygun meslek bulabilmek için yardım ediyor. İş-Kur'un çalışmaları hakkında bilgi verilirken vatandaşların hakları da anlatılıyor. Altı ayda yaklaşık 7 bin kişiyle irtibat sağlayan İş-Kur, kırsal kesimden gelen yoğun talepler üzerine belde ve köylerde de iletişim masası kuracak.

İş-Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Türkiye'de ilk defa uygulanan iletişim masasının örnek teşkil ettiğini belirterek, bakanlık tarafından bütün ülkeye yayıldığını söyledi. Sarıyerli, "Vatandaşlarımızın ayağına giderek bilgilendiriyoruz. Şehir merkezlerinin ardından kırsalda yaşayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belde ve köylerde de iletişim masaları kuracağız. Şehir merkezlerinde beş, köylerde bir gün açık kalacak." dedi.

İş ve meslek danışmalarının, sahadaki çalışmalarıyla portföylerini genişlettiklerini dile getiren İl Müdürü Sarıyerli, "Bu şekilde iş yapma kapasitemizi arttırıyoruz. İletişim masalarına, özellikle üniversite öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Üniversitede eğitim gören ikinci öğretimdeki öğrencilerimizin talepleri özellikle dikkatimizi çekti. Normal öğrencilerimize kurumumuz hizmet edememekte ancak ikinci öğretim kapsamındakilere hizmetlerimiz olmaktadır." şeklinde konuştu.

İlyas Sarıyerli, Muğla'daki işsizlik oranının yüzde 8 olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Kentimizde 25 bin 425 işsiz bulunmakta. Bunların 8 bini, işini geliştirmek isteyenler. İşsizliği azaltmak için sahada yoğun bir çalışma içindeyiz. Altı ayda 685 engelli kişiyi işe yerleştirdik. Bin 500 kişiye de işsizlik sigortası ödüyoruz. 824 kişiye meslek eğitim kursu verildi. Ev yemekleri ve turizm meslek kursları büyük ilgi görüyor. Kurslara katılanlara, günlük 20 lira cep harçlığı veriyor ve sağlık sigortalarını yapıyoruz."