Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ile İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Özer'in gözaltına alınma sürecine 17-25 Aralık olaylarının öncesi ve sonrası şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, gözaltına alınan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'i yardımseverliği ve cemiyetçi kimliğiyle tanıdığını belirterek, "17-25 Aralık olaylarının ardından Özer bu yapının dışına çıktı. Birçok insan gibi o tarihe kadar bu yapının içinde hizmet etmeye çalıştığını biliyoruz. Ancak ondan sonra bu yapıyla onu hiçbir zaman yanyana görmedik, duymadık. Çocuklarını bile o yapının okullarından aldığını biliyoruz. Zaten bu yapının içinde yer alsaydı, Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB yönetiminde yer vermezdi. Bu adli bir durumdur. En kısa sürede sonuçlanacağını düşünüyor ve umut ediyorum. Bana kişisel olarak sorarsanız, ben Özer'e helallik veririm" dedi.  

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ise, hukuki bir süreç yaşandığını, bilgiye sahip olmadan yorum yapmanın yanlış olacağını belirterek, "Yaşananlar hem Özer, hem de ailesi açısından zor bir durum. Ancak bu süreci 17-25 Aralık öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmak gerekiyor. Bunların ayrı kulvarlarda değerlendirilmesi lazım. Özer'i hepimiz çok yakından tanıyor ve 17-25 Aralık sonrası tutumunu net bir şekilde biliyoruz" dedi.