HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci’den Denizlispor ile ilgili açıklama gündeme bomba gibi düştü. İş Dünyası’nın bir ölçüde görüşlerini yansıtan açık mektupta, Süper Lig’de mücadele edecek Denizlispor’un ancak Süper bir yönetimle, Süper Lig’de kalıcı olabileceği imasında bulunuldu. Daha önce Denizlispor’da 7 yıl görev aldığını ve yaşanan zorlukları çok iyi bildiğinin altını çizen Keçeci’nin açık mektubunda ki görüşleri şöyle:
Denizli’nin en mutlu günlerinden birini yaşadık. Denizlisporumuz 4.defa Süper Lige terfi etti. Gerçekten zor ama istikrarlı bir çalışma ile ve de Denizli Spor severlerin inançları ile bu başarı geldi çok kaliteli bir antrenörün yönettiği takım oynadığı çok kaliteli futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri de zorlukları kişisel beceri ve fedakarlıkları ile aştılar ve zoru başardılar.

Tüm şehir Pazar günü inanılmaz mutluluğu birlikte yaşadılar ve başarıyı kutladılar. Helal olsun. Hak edilmişti. Ben Denizlispor’un iki defa Süper Lige çıkma mutluluğunu yönetici olarak geçmişte yaşadım. Hem başarının ne kadar külfetli olduğunu, hem de başarı gelince mutluluğun da ne kadar büyük olduğunu bilirim. Yönetim kurulunda 7 sene kadar As Başkan olarak rahmetli Başkanımız Ahmet Dartar ve rahmetli Doğan Demircioğlu ve diğer arkadaşlarla çalıştım. Bu mutluluk ve sevinçten sonra şimdi Denizli’ye çok büyük bir sorumluluk ve görevler düşüyor. Bugün için artık takım Süper Lig’de top koşturacak. Takımları izliyoruz. Düşen takımlar bile şampiyonluğa oynayan takımlara kök söktürüyorlar. Artık Türkiye’de futbol kaliteli ve mücadeleli oynanarak geçiyor.

Şimdi gelecek için yakın vadede Denizlispor için önemli bir stratejik yol haritası yapmak zorunluluğu var. Öncelikle yönetim kurulu Süper Lig’de oynayacak takımın işlerini götürecek, yürütecek, temsil edecek ve de finansmanını organize edebilecek yetkinlikte olan kişilerden kurulmalıdır. Bunun takımın geleceği için en önemli faktör olduğuna inanıyorum. Başarının temelinin tamamen bu yönetim kurulunun kuruluşunda yattığını bilmeliyiz. Bu konuda bugüne kadar işin yürümesinde ve desteğinde bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve şehrin önde gelen STK’ları ve bugüne kadar Denizlispor yönetiminde sorumluluk alanların ve de şehrin önde gelenlerinin bu yönetimin oluşumunda faydalı olmaları gerekir diye düşünüyorum. Yönetim Kurulunun belirleyeceği antrenör ve onunla birlikte takıma takviye için alınacak oyuncular bu kadar paranın kıymetli olduğu bu dönemlerde hassasiyet gösterilerek yapılması gereken icraatlar olacaktır.

Bu olayların vakit geçirmeden bugünlerden başlayarak oluşturulması inanılmaz faydalar getirecektir. Bu erken Süper Lige terfi etmenin avantajını Denizli kullanmalıdır. Bu zamanları boşa geçirmemelidir. Başarı ve hüsran burada yatıyor. Bugünleri yaşayan bir hemşehriniz olarak bunları paylaşmak, belki faydalı olur diye düşündüm ve yazdım.