HABERDENİZLİ.COM

Dünya Türk, Havlu ve Bornoz Festivali, 2018 yılında artık, kabul görmüş ve geleneksel hale gelen bir etkinliktir. Tekstilin tarihi başkenti Denizli'de üretilen ve 2 milyar dolara yakın tekstil ihracatıyla, kalitesiyle, Dünya'nın birçok ülkesinde adından söz ettiren Türk Havlu ve Bornozu, 7. kez 24 Mart tarihinde yapılacak program ile kutlanacak.

Koordinatörlüğünü Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği'nin üstlendiği festivalin her geçen yıl destekçileri artmaktadır ve Ulusal / Uluslararası anlamda yer edinmektedir. Organizasyonun bu yıl ki destekçileri; Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD), Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Türkiye Ev Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD)'dır.

22 MART 2018 Perşembe Günü GEKA Organizatörlüğünde;
Denizli Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe Temiz Üretim ve Enerji Verimliliği Paneli
Tarih: 22 Mart 2018
Yer: Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu
13.30-14.00: Kayıt ve Coffe Break
14.00-16.00: Oturum
Moderatör: Mustafa Güner (Denizli Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri)
Konuşmacılar: Asli Pasinli (WWF Türkiye Doğal Hayato Koruma Vakfı)
Doç. Dr. Ziya Söğüt (Bursa Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri)
Canpolat Çakal (BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Müdürü)
Panelden sonra OSB içinde yer alan iki firmanın da heyet olarak ziyaret edilmesi.

23 Mart 2018 Cuma Günü
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Yönetim Kurulu ve Arama Toplantısı gerçekleştirilecek.
Ayrıca Federasyona bağlı tüm sektörel derneklerin başkanları Denizli'de yapılacak festival etkinliklerine katılacaktır. Konuklar için düzenlenecek gezi programı ile de Denizli Tekstil sektörü ve şehrin tanıtımı yapılacaktır.

24 Mart 2018 Cumartesi Denizli Festival Programı
Denizli'de saat 13.00'da Denizli Ticaret Odası önünde yapılacak açılış konuşmasının ardından, geleneksel kortej yürüyüşüne geçilecek ve yürüyüş 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sona erecek. Delikliçınar Meydanı'nda geçen yıl olduğu gibi alışveriş stantları yer alacağı belirtildi.

Kortejde her yıl olduğu gibi Denizli Protokolü ve Kurum Başkanları, tekstilin her alanında yer alan tüm işveren ve işçiler, tekstil alanında okuyan tüm öğrenciler ile Denizli halkı yer alacağı belirtildi. Ayrıca davetli konuk sanatçılar Denizli halkı ile birlikte kortejde yer alacaktır.

Saat 15.00'da AQUAMALL AVM'de ünlü blogger Moda yazarı ve Marka Danışmanı Ümit Temurçin'in sunacağı "Madalyonun Diğer Yüzü" programının konukları; Blog Yazarı ve Stil Danışmanı Duygu Gen Şenyürek ile Ünlü Sunucu ve Model Şebnem Schaefer olacak.

Hemen ardından saat 15.30'da Ünlü SAnatçı İrem Derici ve Radyo Program Yapımcısı Yasemin Şefik'in gerçekleştireceği, "Yasemin Şefik ile İki Koltukta" söyleşi programı gerçekleştirilecek.

Söyleşi sonunda İrem Derici mini bir konser de gerçekleştirecek.

BİN BORNOZ VE HAVLU

Festival kapsamında vatandaşa dağıtılmak üzere bin bornoz ile yaklaşık 2 bin havlu üretildi. 300 bornozun geçen hafta Babadağ’da dağıtıldığı festivalde kalan bornoz ve havluların Aqua Mall’daki etkinliklerle dağıtılacağı öğrenildi.