EDİRNE (CİHAN)- Çorum’un Osmancık ve Kargı ilçelerinden, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Koyuntepe Köyü'ne gelen yaklaşık 50 çiftçi, Boyabat Barajı ve HES Projesi kapsamında sular altında kalan topraklarına karşılık önerilen hazine arazilerini görmek isteyince gerginlik yaşandı.
Çorum’un Osmancık ve Kargı ilçelerinden otobüsle İpsala’ya gelen 50 çiftçi, Boyabat Barajı ve HES Projesi kapsamında sular altında kalan topraklarına karşılık önerilen arazileri görmek istedi. Çiftçiler, bunun üzerine İpsala Kaymakamlığı tarafından Koyuntepe Köyü'ne yönlendirildi. Köye gelen çiftçiler ise arazilerini görmek istedikleri sırada köylüler tarafından tepki gördü. Bunun üzerine Koyuntepeli köylüler İpsala Kaymakamı İhsan Emre Aydın’a giderek konuyu kendisine aktardı.
Kaymakam Aydın, tarafları sakinleştirdikten sonra konuyla ilgili araştırma yapılacağını belirtti. Buna rağmen, İpsala Kaymakamlığı’nın önünde beklemeye devam eden vatandaşlar, polis tarafından dağıtıldı. Çorum’dan gelen 50 kişilik grup ise güvenlik amacıyla otobüslerine bindirilerek ilçeden gönderildi.
Olayı duyan bazı milletvekili adayları da Koyuntepe Köyü'ne gelerek, vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini dinledi.
CİHAN