HABERDENİZLİ.COM

3 Şubat 2019 Cumartesi günü Acıpayam asfaltı üzerinde bulunan bir otelin 7. katındaki pencereden dışarı sarkarak intihara teşebbüs eden D. K.'nın tüm ikna çabalarına rağmen ikna olmayarak kendisini boşluğa bırakmak üzereyken yapmış oldukları hamle ile kollarından ve kemerinden tutarak, hayatını kurtaran Polis Memurları Serhat Aydoğdu ve Levent Özcan Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu tarafından Başarı Belgesi verildi.

Pamukkale İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Doğan Polis Memurlarına teşekkür ederek, “olay esnasındaki soğukkanlı davranışınız, risk almanız ve en önemlisi de vicdanınızı da ortaya koyarak yapmış olduğunuz hamle sayesinde bir hayat kurtardınız, teşkilatım adıma sizleri kutluyorum” dedi.

Polis memurlarına belgelerini takdim eden Kaymakam Balcıoğlu; “Emniyet ve Jandarma teşkilatımız vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri ile temel hak ve hürriyetlerinin korunarak birlikte düzen içerisinde yaşamaları için gece gündüz var güçleri ile çalışıyorlar. Sizler de bu teşkilatın bir mensubu olarak göreviniz esnasında dikkatiniz ve cesaretiniz sayesinde bir vatandaşımızın hayatını kurtardınız. Devletim ve şahsım adına sizlere teşekkür eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim” dedi.

POLİSLER O ANLARI ANLATTI

Olay anı hakkında bilgi veren polis memurları; “olay yerine intikal ettiğimizde; AFAD, İtfaiye ve Sağlık ekiplerinin gelmesi için zaman kazanmaya çalıştık. Psikoloğumuzla birlikte ikna etmeye çalıştık. Yakın çevresiyle iletişim kurdurduk. Ama intihar etmeyi kafasına koyduğu için bir türlü ikna edemedik. Bir anlık dalgınlığını yakalamamız gerekiyordu. Aşağı baktığını ve kollarını bırakmak üzere olduğunu fark edince kemerinden yakalayarak içeri çektik. Mesleğimizi severek yapıyoruz. Bir hayat kurtarmanın mutluluğunu, görevimizi layıkıyla yapmanın onurunu yaşıyoruz” dediler.