Denizli Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünce İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarına Yönelik Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi.
“İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik” gereğince İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarına (kamuoyunda bilinen adı ile internet kafe)  yönelik bilgilendirme eğitimi 14 Haziran 2012 Perşembe günü saat 14.00-17.00 arasında Denizli İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı M. Suphi KÜSBECİ’nin Başkanlığında yapılan eğitime Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürü Türkay GÖZLÜKAYA, Elektronik Mühendisi Hüseyin AVCU, Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden Süleyman AKBULUT, Denizli İl Jandarma Komutanlığından J. Bşcvş.  Deniz ALPAR, Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünden Komiser Erdoğan TETİK ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Tamer ATA ile internet kafe sahipleri ve sorumlu müdürleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Suphi KÜSBECİ, kanun ve yönetmeliğin iyi anlaşılması, uygulamalarda dikkat edilmesi gereken hususların iyi bilinmesi, böylece idari cezalara gerek kalmadan ortaklaşa hareket edebilmenin temel hedef olduğunu belirtip, internet kafelerin daha modern, daha çağdaş koşullarda hizmet veren nezih ortamlar ve sosyalleşme alanlarına dönüşmesinin önemini vurguladı.
Eğitimde ayrıca; Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Tamer ATA ; “İnternette web tarayıcı, e-posta, e-sohbet, forum, kişisel ve dosya paylaşım yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, firewall yazılımlarının kurulumu ve kullanımı, anti-virüs ve spyware yazılımlarının kurulumu ve kullanımı”, Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden Süleyman AKBULUT; “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarının Açma ve Çalışma Ruhsatı alırken dikkat etmesi gereken hususlar”

Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünden Komiser Erdoğan TETİK ; “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarının Emniyet ve Asayiş Açısından Denetlenmesi ve İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarının dikkat etmesi gereken hususlar”
Denizli Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünden Elektronik Mühendisi Hüseyin AVCU;  “ 5651 sayılı yasa, 26687 sayılı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik, Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirler, İç IP dağıtım loglarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarının işyerlerinde uyması gereken kurallar” ile ilgili bilgilerin verildiği sunumlar yapıldı.

Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürü Türkay GÖZLÜKAYA ve Vali Yardımcısı Mehmet Suphi KÜSBECİ tarafından katılımcılara sertifika verilmesinin ardından, eğitim başarı ile tamamlandı.