Instagram uygulaması uzun süre önce bir özellik alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bu özellik büyük ses getiren Instagram hikaye ekleme özelliği idi. Yapılan güncelleme sayesinde Instagram uygulaması üzerinden 24 saat boyunca kalabilecek fotoğraf ve video paylaşımı yapılacaktı. Instagram’ın bu özelliğinin çok beğeni toplaması ile birlikte art arda yeni güncellemeler yapmıştır. Yayınlanan güncellemeler ile son zamanlarda ortaya çıkan canlı yayın özelliği gelmiştir. Diğer sosyal medya araçlarında da kullanılan canlı yayın özelliğinin Instagram’a gelmesi ile birlikte çok büyük bir adım atmıştır.

Canlı yayın özelliği kullanımı en fazla saat olarak ayarlanmıştır. Eğer daha fazla süre canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar olursa canlı yayını kapatıp tekrar açmaları gerekmektedir. Canlı yayın özelliği ile Instagram kullanımı da oldukça farlılıklar yaşatmıştır. Instagram canlı yayın yapan kişilerin bildirimleri diğer insanlara bildirim olarak gelerek haber vermektedir. Bu nedenle bu bildirimi almak istemeyen kullanıcıların aklına takılan sorulardan biri bu bildirimin nereden kapatılacağıdır.

Instagram canlı yayın bildirim kapatma şu şekilde yapılır:

  • Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekir.
  • Daha sonra hesabınızın içinde iken profilinize giriş yapın.
  • Profilinizde bulunan üç çizgi sembolü şeklindeki kısma tıklayın.
  • Buradan hızla Instagram ayarlarına erişim sağlayın.
  • Ayarlar menüsüne geldiğiniz de alt tarafta bulunan bildirim ayarlarına gelin.
  • Burada canlı yayın bildirimlerini anında ilet sekmesi aktif halde duracaktır.
  • Bu özelliği pasif hale getirerek Instagram üzerinden aldığınız canlı yayın bildirimlerini kapatabilirsiniz.

Böylelikle Instagram uygulaması üzerinden almak istemediğiniz canlı yayın bildirimlerini kapatıp bir daha bildirimleri aktif hale getirene kadar herhangi bir bildirim almazsınız. Bu özelliği pasif hale getirmeniz durumunda bazı kişilerin canlı yayın bildirimlerini kapatmakla kalmaz, takip ettiğini tüm kişilerin yapış oldukları canlı yayınların bildirimleri tamamen kapanmaktadır. Bu nedenle eğer canlı yayın bildirimlerinizi tekrar açmak isterseniz aynı adımları takip etmeniz gerekmektedir. Böylece istediğiniz zaman bildirimleri kapatabilir ve istediğiniz zaman canlı yayın bildirimlerini açabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın Özelliği Nedir?

Crovu Instagram uygulaması ile canlı yayın yaparak anlık olarak takipçilerin sizinle buluşmasını sağlayabilirsiniz. Instagram canlı yayın ile takipçiler size mesaj atabilir ve takipçiler ile sohbet edebilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz simgeyi de gönderebilirsiniz. Bunun yanı sıra canlı yayın yapan kişi ise, takipçilerinin mesaj atmasından rahatsız olur veya herhangi bir nedenden dolayı mesaj atmalarını istemez ise mesaj yazma bölümünü kapatabilir. Takipçiniz canlı yayın açarsa size bildirim olarak gelmektedir. Bu nedenle ne kadar çok canlı yayın açılırsa o kadar çok bildirim gelecektir. Bu bildirim ise şu şekildedir; 'kişisi canlı yayına başladı' şeklinde olmaktadır. Bu bildirimin üzerine dokunduğunuzda ise direkt olarak canlı yayına giriş yapabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Instagram uygulamasının son zamanlarda en fazla kullanılan özelliği olan canlı yayın özelliğini şe şekilde açabilirsiniz. Öncelikle Instagram adresinize giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ana sayfa üzerinden hikaye kısmına gelin. Burada aşağıda çıkan sekmeler arasından sağ kaydırma işlemi yaparak canlı yayın başlat sekmesine gelin. Canlı yayın başlat sekmesine dokunmanız ile canlı yayınınız başlatılacaktır. Daha sonra canlı yayın bildirimleriniz siz takip edenlere gidecektir. Katılım olduğunda ise size bildirim gelecektir.

Instagram Canlı Yayın Nasıl Kayıt Edilir?

İntagram üzerinden giriş sağladığınız canlı yayınınızın süresi 1 saat olarak sınırlandırılmıştır. Bu nedenle canlı yayınınızın diğer takipçiler tarafından da görülmesini istiyorsanız canlı yayınınızı kayıt etmeniz gerekmektedir. Canlı yayın süresi sınırlı olduğu için bazı takipçiler kaçırabilir. Bu nedenle Instagram anılı yayın kaydetme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Instagram canlı yayını kaydetmek için yapmanız gereken şey şu şekildedir; canlı yayın süreniz bitti ise veya siz canlı yayını sonlandırmak istiyorsanız ilk olarak canlı yayınınızı kapatın.

Karşınıza gelen ekranda canlı yayın bildirimleri hakkında bilgi verilir ve sizi kaç kişinin izlediği yazar. Bu ekran üzerinde bulunan canlı yayını kaydet ve paylaş seçeneğini seçerek yaptığınız canlı yayınının profilinizde 24 saat boyunca durmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle canlı yayınınız takip edemeyen veya kaçıran takipçiler buradan kolay bir şekilde izleyebilirler. Siz de Instagram uygulaması üzerinden kolay bir şekilde canlı yayın başlatabilirsiniz.