Uzun yıllar Almanya’da tır şoförlüğü yapıp, Selçuk’ta emekliliğini yaşayan Mehmet Gül (78) yolda fenalaşıp yere düştü. Yeni yılın ilk öğle saatlerinde Kızılay Caddesi üzerinde yaşanan olayda, çevredeki vatandaşlar yaşlı adamın yardımına koştu. Vatandaşların sağlık ekibini araması üzerine “Rahatsızım, kendime ilaç almaya çıkmıştım” dediği öğrenildi. 
BAŞINDAN AYRILMADI
Askerden yeni gelen ve ambulans gelene kadar Mehmet Gül’ün başında bekleyen, 21 yaşındaki Oğuzhan Akar, hastaneye kaldırılan yaşlı adamın sağlık durumunu öğrenene kadar bekledi. Yaşlı adamın hastane girişleri ile yakından ilgilenen Akar, hastaneden taburcu olana kadar yaşlı adamın başında saatlerce bekledi. Akar; “İnsanlık hali her şey olabiliyor, bugün bir başkası yarında biz olabiliriz. Ben üstüme düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Bu görev sadece benim değil herkesin görevi olmalı diye düşünüyorum" dedi.
Yoğun bir kontrol’den sonra hastaneden taburcu olan Mehmet Gül, kendini yanlız bırakmayan Oğuzhan Akar'a teşekkür ettiğini belirterek; "İnsanlık ölmemiş. Allah ondan razı olsun" dedi.