Öztürk mesajında, huzur ve barış dolu bir dünyanın ancak İslam’ın evrensel prensipleriyle mümkün olacağını vurgulayarak, İslamsız Saadet olmaz. zulmün yerine adaletin, nefretin yerini sevginin, sömürünün yerini kardeşliğin, çatışmanın yerini dayanışmanın hakim olduğu bir dünya ancak İslam ile mümkündür. dedi 
 
Anadolu Gençlik Derneğinin temel düsturlarından birini, “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkesinin oluşturduğunu hatırlatan Öztürk, ahlaki ve manevi değerlerden uzaklaşan bir toplumun sağlıklı ve huzurlu bir gelecek inşa edemeyeceğini belirtti. Son günlerde, toplumu sarsan sıkıntı ve bunalımlardan tek çıkış yolunun kendi dini ve manevi değerlerimize dönmek olduğunu vurgulayan Öztürk, mesajında şu değerlendirmeyi yaptı:
 
Çünkü bizler, “Bir masumu öldüren bütün insanlığı öldürmüş” gibidir diyen bir inancın mensuplarıyız. Bırakın insanı, masum bir çocuğu, ağacın, çiçeğin, karıncanın hakkını arayan ve koruyan bir dinin mensuplarıyız. Bu yüzden insanlık İslam’ın evrensel prensiplerine uyduğu ölçüde huzur buldu. Ondan uzaklaştıkça, şiddete, buhrana kaosa sürüklendi. Bugün, İslam’ın ilahi prensiplerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip kandilinde yapacağımız ibadet ve dualar özümüze dönüşün bir vesilesi olur.  Bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamamıza ve güçlendirmemize yardımcı olur. Öfkemizi, sevgiye, düşmanlıklarımızı kardeşliğe dönüştürür.   Bu temenni ile aziz milletimizin ve İslam âleminin Regaip Kandilini kutluyor, bu mübarek günün barış ve huzurun hâkim olduğu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum."