Denizli'de son zamanlarda inşaat kazalarının artması "İnşaatlarda Güvenlik" ve İnşaatları Kim Denetliyor" sorusunu gündeme getirdi.

Denizli'de Saltak caddesinde bulunan bir özel hastanenin inşaatında çalışan kuralları hiçe sayıp 3. kattan, iskelelerinden tırmanarak 5. katın iskelelerine hiç bir koruyucu ekipmanı bulunmadan örümcek gibi tırmanışı vatandaşların dikkatini çekti.

Son zamanlarda inşaat ustalarının inşaattan düşerek ölümlü kazaların yaşanmamsı ve inşaatlarda genel olarak iş güvenliği tedbirleri alınmadığı videoda bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Denizli'de özel bir hastanenin duvarında devam eden inşaat işleri sırasında bir işçinin duvarlara montelenmiş iskeleye tutunarak 2 kat yukarı çıkması görenleri hayrete düşürdü. Görüntüye konu olan kişinin başında kaskının belinde de kemerinin olmayışı karşısında vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Belki bir adım ötesinin hayatın bitmesine sebep olabileceğini düşünmeden, iskeleye tırmanan inşaatçı ise tehlikenin farkında olmadan işine devam etti.

Edinilen bilgiye göre, olay yerindeki vatandaşlar "Bu inşaatta iş güvenliği alınması için, işçilerin tam teşekküllü güvenlik ekipmanları kullanması için, illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?" dediler.