İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel başkanı Tahir Tellioğlu, Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM)'in davetlisi olarak Denizli'ye geldi. DEİM Başkanı Fehmi Demirten ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Tellioğlu, sektörün içinde bulunduğu durumu özetledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı 'Türkiye'de İmar ve Rant Artışına Dayalı İnşaat Sektörü Zirvesi' yapıldığını, fakat konfederasyon olarak kendilerinin bu toplantıya davet edilmediğini belirten İMKON Genel başkanı Tellioğlu, "Daha önce ilgili bakanlıklarla çok rahat görüşüp derdimizi anlatabiliyorduk. Türkiye'de 450'ye yakın birliği olan ve 120 bin üyesi bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun böyle bir sektörel zirveden haberi ve daveti olmamıştır. İlgili bakanlığın bizim gibi Türkiye çapında üyeleri bulunan bir konfederasyonu davet etmemesi, sektörden haberinin olmadığını gösterir. Bakın onlar şu anda Ankara'da biz ise Afyon'da ve Denizli'deyiz. Yarın da başka bölgelere gideceğiz. Yaklaşım doğru bir yaklaşım değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı orda yok, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu orda yok, toplantının ev sahibi olan Ekonomi Bakanlığımızın yönlendirmesiyle ve Başbakanlığımız yanlış yönlendirilmiştir. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bu sektörü inşallah tanır, böylece Başbakan Davutoğlu'nu da yanlış yönlendirmezler." dedi. 

İmar ve Rant vergisini eleştiren Tellioğlu, Başbakanın bu sektörle ilgili çıkışlarını doğru ve yerinde bulmadıklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun imar rantından yüzde 100 vergi alınacağını söylemesini anlayamadığını belirten Tellioğlu, "Yüzde 100 vergi olur mu? Bu nasıl ne şekilde alınacak. Bunu Bakanlık mı, Belediye mi, Büyükşehir Belediyesi mi yapacak ben sektörün temsilcisi olarak bilmiyorum. Türkiye'de cumhuriyet tarihinin en köklü projesi olan Kentsel Dönüşüm Projesi'de bu şekilde malesef heba ediliyor. Bu işin sonucundan bir kentsel dönüşüm çıkmaz. Dolayısıyla bunları doğru bulmuyoruz. Rant vergisi Anadolu'da yok, büyükşehirlerde var. Büyükşehirler zaten bitti, yoksa bu vergiler Anadolu için mi çıkıyor. Nasıl uygulanacağından biz sektör temsilcileri olarak bu yasanın başından, ortasından, sonundan haberimiz yok." 

Türkiye'nin lokomotifi olan inşaat sektörünün bu şekilde giderse batacağını belirten Tellioğlu, "İnşaat sektörünün batması ekonominin batması anlamına gelir. Bizim derdimiz sadece üzüm yemektir başka bir şey değildir. Hükümetimizi özellikle kentsel dönüşümlerde destekledik. İmar, rant artışı ben bunlardan bir şey anlamıyorum. Meslektaşlarımın da anladığını zannetmiyorum. Bürokrasinin de bir şey anlamadığını biliyorum. Bu işin çaresinin sektör temsilcileriyle, bu işten anlayanlarla istişare etmekten geçeceğini düşünüyorum."
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'yla birlikte İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu olarak yaptıkları çalışma sonucu bir kanun taslağı hazırladıklarını ifade eden Tellioğlu, "Seçimler öncesi bu kanunun çıkmasını bekliyorduk. Sektörün bu  şekilde ıslahı mümkün olacaktı. Belli ki menfaat lobisi kişilerin tekeline takıldı. Bu günkü bu toplantıya katılan rantiye oyuncaklarının elinden alınacağını anlayanların engeline takıldı. Artık seçimden sonra çıkar mı çıkmaz mı bilemiyoruz." dedi. 
Tellioğlu, tarihi ve kültürel değerlere bağlı, kentlerin içinde bulundukları durumların göz önünde tutulduğu bir kentsel dönüşümü her zaman destekleyeceklerini belirtti.