Denizli'ye 130, Fethiye'ye 80 kilometre olan ve Denizli'nin Denize açılan kapısı olan Çameli ilçesi Yerli ve yabancı Turistlerin uğrak mekanı oldu tertermiz havası ve serin bir havası ile Yaz sıcaklıklarından kaçan yaylacıların uğrak mekanı ve son yıllarda Turizm'deki başarısı ile söz edilen Çameli ilçesinde çeşitli sportif faaliyetler ve doğa gezileri ile adından söz ettiriyor. Turizm Alanında marka şehir olmak isteyen Çameli bu konuda mesafe kat etmeye devam ediyor.

Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Putgül İlçeye Dünyanın her yerinde turist ve misafir çekmeye devam ediyor. "Deniz tatilinde insanlarda bir yerde doyuma ulaştığı İnsanlar ormanda, yeşillikte, kuş cıvıltıları eşliğinde yaylalar, kanyonlar ve şelalelerde tatil yapmak, dinlenmek istiyor. Bozulmamış doğası, ve iklimi İnsanları ayrı bir güzelliğe sahip. Çameli ilçesinde de turkuaz mavisi Gölleri ile zümrüt gibi yemyeşil ormanın kucaklaştığı bir ilçe. Buna benzer birçok yer var Çameli'de . türkülere konu olmuş yaşantıları Çameli'nin her yeri dere ve şelale, keşfedilmeyi bekliyor. Derin kanyonlar var. Treakking yapacak o kadar çok mekan varki İlçeye Gelen Yerli ve Yabancı Turistler Çameli hem huzur hem güvenlik hem de her açıdan gelecekte 'turizmde ben de varım' diyen ilçelerin arasında.
Yerel göç inşallah tersine dönecek, insanlarımız iş bulacak. Turizm sektörü yüzlerce kişiye işveren bir sektör. Tarımı yapılmayan, doğal yetişen bir çok ot türü nefis yiyeceklere dönüyor burada. İnsanlar Çameli'ye geldiğinde tamamen doğal, sağlıklı beslenme imkanına kavuşacaktır. Çameli'nin nefis yerel mutfağından tatmak için Gastronomi turizmi de yapılabilir dediler. Doğal güzellikleri ile Türkiye'nin gururu olan Denizli Çameli'nin fasulyesi, elması, cevizi, çam balı, alabalığı ile ünlü bir ilçe olduğunu vurgulayan Çameli Belediye Başkanı Arslan, yıllık ortalama 4 bin ton alabalık üretimiyle de Türkiye ihracatının yüzde 10'unu karşıladığını sözlerine ekledi. Çameli'ni Türkiye ve tüm dünya ülkelerine tanıtmak için çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Arslan, yerli yabancı herkesi Çameli'ne beklediğini" söyledi.







Zekican Şenkaya