Denizli'de yeni göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Sayın Zeki Bulut İnşaat Mühendisleri Odası yönetimini makamında kabul etti. İnşaat Mühendisleri Odası yönetimi Emniyet Müdürü Bulut'a yeni görevinde muvaffakiyet ve başarı dileklerini iletti.
    Ziyarette Bulut Denizli’de göreve başladıklarından itibaren ilin sorunlarını tespit ettiklerini, önemli sorunların arasında trafik ve günübirlik il dışından gelen hırsızlık vakaları olduğunu söyledi.
    Ziyarette İMO Genel Merkez delegesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy’da vardı. Özsoy, Denizli'de Emniyete ait tüm binaların depremsellik incelemelerinin tamamlandığı ve en yakın zamanda güçlendirme veya yıkım işlerinin yapılabileceği bilgisini verdi.
    İMO Denizli Şube Başkanı Hayri Ün de binaların güçlendirilmesine karar verirken maliyete dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. “Bir mühendis olarak güçlendirme kararı verirken binanın mevcut durumuna göre güçlendirme işi eğer yıkıp yeniden yapma işi maliyetinin %20 sinde kalıyorsa ekonomiktir denilebilir, ancak güçlendirme işi yapılırken, kapı-pencere doğramalarının değişimi, elektrik, ısıtma tesisatlarının değişimi, yeni duvarlar örülmesi, yer kaplamasının değiştirilmesi gibi ek maliyetler çıkabiliyor. Bu maliyetler ile güçlendirme işi yeniden yapma maliyetinin üzerinde çıkabilir. Bu yüzden güçlendirmeye başlamadan önce bu maliyetler iyi analiz edilmeli” dedi.