81 ilde KYK yurtlarında imam görevlendirilmesine tepki gösteren CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan şu açıklamalarda bulundu;

“Uzun süredir uyguladığınız yanlış politikalar nedeniyle taşlar yerinden oynadı, devletin de düzeni bozuldu. Siyasi iktidarın hesapları yüzünden, kurumlar asli işlevini unuttu. Laik devlette imam ne arar yurtta? İmamın yeri Cami’dir, Kur’an kurslarıdır. Laik ve Sosyal devlet öğrenciye yurt bulması ve öğrencinin barınmasını, rahat ve huzurlu bir eğitim almasını sağlaması gerekirken, şimdi işi gücü bırakmışlar, yurda imam yolluyorlar. Yeni yurtlar yapmak yerine imamlara iş bulmuş olacaklar ve para ödeyecekler. İşin sorunlu alanı bırakılmış, detayına geçilmiştir.

Devlet hem laik, hem sosyal olacak. Öğrencilerimizin talebi açık; barınma hakkının eksiksiz ve acil çözümü beklenirken, KYK’nın bütçesini arttırması gereken, TOKİ ile öğrenci konutlarına hız vermesi gereken hükümet, işi gücü bıraktı yurtlarda imam istihdamına başladı. Kurumların işlevi tersine döndükçe öğrencinin barınma hakkı değil, iktidarın din üzerinden FETÖ’cülere öğrenci kaptırmama, yeni dindar nesil yaratma telaşını devreye sokmaya çalışıyor. 

Devletin yurdunda bilimsel, laik ve parasız eğitim ile barınmanın altyapısı kurulur, cemaatler arasında propaganda savaşına zemin hazırlanmaz. Devlet, yurt konusunda asli görevini ihmal ediyor, dışarıda binlerce öğrenci bırakılırken içeride manevi eğitimle garip işlerle uğraşılıyor. 

Yurtlarda manevi eğitim adı altında eğitim verdirmek kurumların haddi de yetkisi de değildir.Kurumları amaçları dışında kullanılarak bir yere varılamaz.Her hizmeti ideolojileştirmek devletin işini aksatır ve devletin çökmesine neden olur. Osmanlı döneminde bunlar yaşanmış, koskoca imparatorluğun çökmesine neden olunmuştur. Geçmişten ders çıkartarak, Bakanlık ve KYK acilen bu yanlışından vazgeçmeli, yurtların asli görevine dönmesi mutlaka sağlanmalıdır."