Denizli'nin Tavas ilçesinde; sineklerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları olan yeşil alanlar, kanal, gübrelik, fosseptik gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarına başlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, yaz ayında da aralıksız olarak ilçe genelinde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler tarafından merkez ve  mahallerinde gübreliklerin, yeşil alanların ve insanların çok yoğun olarak kullandığı alanlar 7/24 esasına dayalı çalışan ekipler tarafından ilaçlanmaktadır.  Ayrıca okulların bahçesi ve çevresinde ilaçlama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Halk sağlığı ön planda tutularak, Sağlık Bakanlığı tarafından etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu ilaçların kullanıldığı ve ilaçlama çalışmalarının yaz sezonu sonuna kadar devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Temiz Çevre Yeşil Tavas sloganıyla çıktığımız hizmet belediyeciliğinde, ilkemiz önce halk sağlığıdır. Yaz aylarında vatandaşlarımızın haşeresiz, sineksiz temiz bir yaz geçirmesi için gerekli önlemleri almaktayız. 1700 m2’lik alanda sıra dahilinde ilaçlama çalışmalarımız aralıksız sürmektedir" dedi.