Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "8 Mart'ta 8 gün" sloganıyla hazırladığı etkinliklere başladı.

Teras Park Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk etkinlikte hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş 140 kadın "Nadide Hayat" adlı filmi izlemek için bir araya geldi.


Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, geçen yıl ilk kez düzenledikleri sinema etkinliğinin bu yıl daha yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak hazırladıkları ve 1 hafta boyunca çeşitli programlarla sürecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine başladıklarını kaydeden Özen, çok mutlu olduklarını söyledi. Etkinliğe 140 kadının katıldığını ifade eden Özen, "Bizler onlara bir parça mutluluk verebildiysek çok mutluyuz. Kadınlarımız için ne yapsak azdır. Büyükşehir olarak daha fazla katkıda bulunup kadınlarımıza daha fazla sunumlar yapacağız. Desteklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a teşekkür ediyorum" dedi.


Kadınlardan sinema etkinliğine tam not 

Hayatında ilk kez sinemaya geldiğini söyleyen 62 yaşındaki Gülten Karakaya, "Daha önce hiç sinemaya gelmemiştim. Çok güzel oldu. İnşallah bir daha düzenlenirse yine geliriz" dedi. Bugüne kadar ilk kez sinemaya geldiğini ifade eden Songül Yolcu ise, "İlk kez sinemaya geldim. Çocuklardan kendimize zaman ayırıp gelememiştim. Kadınlar bu konuda genellikle kısıtlanıyor. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinliklerin devam etmesini isteriz" diye konuştu. İlk kez sinemaya geldiği için çok heyecanlı olduğunu belirten Ümmühan Demirten de, "Hayatımda ilk kez sinemaya geliyorum. Çocuklar gibi heyecanlıyım. Çok güzel bir program oldu. Ayrıca izlediğimiz film de kadınların yaşadığı hayatı ele alıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Nadide Hayat adlı filmi izleyen kadınlar daha sonra birlikte yemek yiyerek keyifli zaman geçirdi.