Suları ısıtıp buzların çözülmesini sağlayacağı inancına dayanan 2. Cemre 27 Şubat’ta suya düşecek, bu sene Şubat ayının 29 çekmesi nedeniyle ise 3. cemre 6 Mart yerine, 5 Mart’ta toprağa düşecek
CEMRE KELİMESİNİN TÜRKÇE KARŞILIĞI 'ATEŞ' VEYA 'KOR'

Cemre kelimesinin Arapça olduğunun kabul edildiğini anlatan Oğuz, kelimenin Türkçe karşılığının "ateş" veya "kor" anlamına geldiğine dikkati çekti.

"105 Kasım'da yani 20 Şubat Cumartesi günü ilk cemre havaya düşecek ve havadaki bütün kışı yere indirecektir. 112 Kasımda yani 27 Şubat 2016 Cumartesi günü 2. cemre suya düşecek ve suları ısıtıp buzları çözecektir.

119 Kasımda yani 5 Mart 2016 Cumartesi günü 3. cemre toprağa düşecek ve toprağı ısıtıp kardelen, öksüz oğlan, çiğdem veya nevruz gibi ilk kır çiçeklerinin çıkmasını sağlayacaktır. Şubat dört yılda bir 29 çektiği ve o da bu yıla rastladığı için 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Cemre toprağa 6 Mart’ta düşmüşken bu yıl 5 Mart’ta düşecektir."

RÜYADA CEMRE GÖRMEK NE ANLAMA GELİR? 

Cemrenin rüya tabirlerine de konu olmakta, "Rüyada cemre görmek, o yılın rüyayı gören için kazançlı ve gönül işlerinin mutlu olacağına yorulur. Rüyada cemrenin düştüğünün haberini almak ise mutlu bir haber alınacağının işareti sayılır."