Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzur içinde bir tatil geçirebilmeleri için tüm Kurban Bayramı tedbirlerinin alındığını duyurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların bayramda mezarlık, akraba ve dost ziyaretlerini daha kolaylaştırmak için belediye otobüslerini bayramın ilk 2 günü ücretsiz yaptı. 4-5 Ekim tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ücret alınmayacağı bildirildi.


Öte yandan vatandaşların tatil süresince mağdur olmaması için diğer önlemlerin de alındığı bildirilirken, Büyükşehir Belediyesi'nin birçok biriminde nöbetçi ekipler oluşturulacağı, halkın acil ihtiyaçlarının anında karşılanacağı belirtildi. Vatandaşların, Kurban Bayramı tatili boyunca görev yapacak ekiplere her türlü problemleri için 153 telefon hattından ulaşabilecekleri, 110 İtfaiye, 188 Cenaze ve DESKİ'nin 185 Çağrı Merkezi'nin de tatil boyunca hizmet vereceği açıklandı. İtfaiye ve Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin de vardiya sistemine göre 24 saat görevlerinin başında oldukları, herhangi bir olumsuzlukta olaylara anında müdahale edilebilecekleri hatırlatıldı.


Kurban Bayramı'nın ilk günü saat 16:30 - 18:00 arasında Delikliçınar Meydanı'nda ise halkın ve protokolün bir araya geldiği geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirileceği ifade edildi.