Denizli Barosu Başkanı Müjdat Ilhan, Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında MIT, MGK ve Başbakanlık'ın ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Eğer yargı görevini yapmıyorsa yargı da Anayasa suçu"...
Denizli Barosu Başkanı Müjdat Ilhan, Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında MIT, MGK ve Başbakanlık'ın ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Eğer yargı görevini yapmıyorsa yargı da Anayasa suçu işlemektedir." şeklindeki ifadelerinin, mahkemeyi yönlendirmeye yönelik olduğunu iddia etti. Ilhan, "Hiçbir yürütme organı, yasama ve yargı organına bu anlamda tahakküm oluşturacak şeyler söyleyemez." diye konuştu.

Hukuka karşı tavrın bumerang gibi olduğunu, bir gün kendi adına menfaat oluşturmak isteyenlere geri dönebileceğini söyleyen Ilhan, "Temel hak ve özgürlükler konusunda belirlenmiş özgürlüklerde hak ihlâli geçekleşirse kimin hakkının ihlâl edildiğine bakılmaksızın, hukuka uygun hale getirilmesi lazımdır. Türkiye’de en son süreçte yaşananlara bakıldığında, kendi adına menfaat sağlanan hukuka aykırı eylemler ödüllendirilirken yine hukuka aykırı olduğu yasalarla belirtilen aynı tür eylemlerin, hukukun emrettiği şekilde cezalandırılması isteniyor." dedi. Baransu’nun daha önce de benzeri belgeleri yayınladığını belirten Baro Başkanı Ilhan, "O belgeleri yayınlamak önceden de suçtu. Bu önceden suç değildi de şimdi mi suç oldu? Aynı belgeler mahkeme ara kararınca MGK'dan istendi. Bu belgeler gönderilseydi gazete manşetlerinde yayınlanmayacak, bizzat mahkeme dosyasının içine girecekti ama gönderilmedi." şeklinde konuştu.