KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri’de meslek lisesinde okumak için kayıt yaptıranların sayısı önceki yıllara göre arttı. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, artan talep karşısında meslek liselerinde ikili öğretime geçmeyi amaçlıyor.
    Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, 2001–2012 Eğitim ve Öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamak adına yaptıkları çalışmaların sonuna geldiklerini belirtti.
    Erdoğan Ayata, meslek liseleri ile ilgili de bazı düzenlemeler yapacaklarını hatırlatarak, önceki yıllara göre meslek lisesini tercih eden öğrenci sayısında ciddi bir artış olduğunu ifade etti. Ayata, sanayicinin, meslek lisesi mezunu ara eleman yada vasıflı eleman olarak nitelendirilen mezunlara olan talebinin arttığını bildiklerini belirtti.
    Ayata, bu bilgi ışığında hareket ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin daha iyi eğitim almalarının yanı sıra onların okuldan mezun olduktan sonra hayata atılacaklarını, bundan sonraki süreçte kendileri içinde mesleğin önemli olduğunu biliyoruz. Mesleği olmayan insanımızın iş bulma, hayat standartlarını iyileştirerek yaşaması da mümkün değil. Artık işletmeler mesleği olan, mesleği ile ilgili eğitim almış, bilgi sahibi olan kişilerle çalışmak istiyor.”
    Bu gelişmelerin ise meslek lisesi mezunlarına olan ilgiyi artırdığını anlatan Erdoğan Ayata, “Aynı zamanda meslek lisesinde eğitim almak isteyen öğrenci sayımızda gün geçtikçe büyüyor. Bu yıl ki taleplerden dolayı da meslek liselerinde ikili öğretimde yani sabahçı ve öğlenci olarak eğitim alacaklar.” diye konuştu.
    İl Müdürü Erdoğan Ayata, 20 Eylül tarihinde yeni eğitim ve öğretim döneminin başlayacağını anımsatarak, “Kayseri’de mesleki eğitim oranı (meslek lisesini tercih eden öğrenci sayısı) bir önceki yıl yüzde 35 idi. Bu yıl yüzde 49 seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Bir sonraki yıl ise hedeflediğimiz yüzde 60 rakamlarına ulaşacağız.” dedi.
CİHAN