Pamukkale Üniversitesi’nde küresel iklim değişikliği masaya yatırıldı. Türkiye ve yurtdışından 6 üniversitenin işbirliğiyle düzenlenen projenin Denizli ayağında “İklim değişiminin su kaynakları üstündeki etkisi” konuşuldu.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Dekan Prof. Dr. Selçuk Toprak, yurtiçi ve yurtdışından gelen bilim insanları ile lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Toprak, “Alman-Arap-Türk üniversite öğrencileri arasında akademik ve kültürel ilişkileri geliştirmek için Türkiye’deki TÜBİTAK Kurumu gibi işlev gören ‘German Academic Exchange Service (DAAD)’ 2012’den beri bu faaliyeti desteklemektedir. Bu faaliyet kısaca Alman-Arap-Türk işbirliği çatısı altında ‘İklim değişimi yaz okulu zamanında sivil güvenlik’ olarak adlandırılmıştır. Bu yılın yaz okulunun ana başlığı veya konusu, iklim değişiminin su kaynakları üstündeki etkisi üzerine odaklanan ‘Ulusal ve uluslararası alt yapının güvenliği üstünde iklim değişiminin etkisi ve topraklar, kayaçlar ve yeraltı suyunun özellikleri üstünde bu değişimin etkisini araştırma’ olarak seçildi” dedi.

İKLİM ÖNEMLİ BİR KONU
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, “Bu proje, Türkiye’den Pamukkale Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mısır’dan Port Said ve Suez Canal Üniversitesi, Almanya’dan Siegen Üniversitesi işbirliği altında gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Yeditepe ve İstanbul Aydın Üniversite’sindeki katılımcılar da bu projeye sunumlarıyla renk katmışlardır. Projenin son ayağında üniversitemizde 55 kişiyi ağırlıyoruz. Dünya’yı yakından ilgilendiren böyle önemli bir projede yer almaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. 


24 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje; Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve son olarak ta Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleşiyor. Proje başkanlığını Almanya’nın Siegen Üniversite’sinden Prof. Dr. Richard A. Herrmann’ın yaptığı projede, 13 üniversiteden bilim insanları sunumlar yaptı.