İzmir’de, M.A. adlı şahıs, kahvehane sahibini öldürdü ardından kahvehaneyi yaktı.
Edinilen bilgiye göre, olay, saat 03.30 sıralarında İzmir’in Konak İlçesi Fevzipaşa Bulvarı numara 151’de meydana geldi. İddiaya göre, kendisi de kahvehaneci olan M.A.(40), elinde iki silah ve bir bidon benzinle Saadettin Uslu’ya (48) ait kahvehaneyi bastı. M.A., Saadettin Uslu’yu vururken, çalışanlar ve içeride bulunanlar dışarı kaçtı. M.A., yanında getirdiği benzin bidonuyla kahvehaneyi ateşe verdi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçeriden silah seslerinin gelmesi ve yangın çıkması üzerine polis çevrede güvenlik önlemlerini sıklaştırarak tedbirli bir şekilde içeri girdi ve M.A’yı gözaltına aldı. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinin ardından kahvehane sahibi Saadettin Uslu’nun cesedine ulaşıldı. Olay yeri incelemesinin ardından Uslu’nun cesedi, İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.
Polis, zanlı M.A.’yı cinayet büro amirliğine götürdü. M.A., gazetecilere “Saadettin ekmeğimle, gururumla ve kişiliğimle oynadı. Parayı çok seven bir adamdı” dedi.

ÇILGINA DÖNDÜ

Edinilen bilgiye göre, Saadettin Uslu, M.A.’ya kahvehanesini sattırıp kendi kahvehanesini M.A.’ya sattı. Ardından Uslu, M.A.’dan kahvehane için 50 bin TL daha isteyince M.A. çılgına dönerek Uslu’nun kahvehanesini bastı.