İZMİR (CİHAN)- Türkiye’deki ilköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencileri için son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sona erdi. SBS tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapıldı.
Türkiye saatiyle İzmir’de saat 10.00'da başlayan sınav 110 dakika sürdü. Bugün sınava giren 1 milyon 97 bin 503 ilköğretim 7. sınıf öğrencisine 90 soru yöneltildi. Dün de 1 milyon 70 bin 148 8. sınıf öğrencisi ise 100 soruyu 120 dakikada tamamlamıştı. Soruların çözümlerini bazı televizyonlar canlı verirken, sınav kitapçıkları ise sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Sınav esnasında kopya çektiği, salon görevlilerince tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca, sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken, aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılacak. İkili/toplu kopya taraması sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek.
Öğrenciler ve veliler, sınav bitiminden 1 saat sonra öğrencilerin sınava girdiği okullardan sınav kitapçıklarını alabilecek.
İlköğretim 7. sınıf öğrenci ve velileri sınav bitiminden sonra saat 13.30'da ''http://www.meb.gov.tr'' adresinden sınav soru ve cevap anahtarlarına ulaşabiliyor. 8. sınıflarda da aynı kurallar uygulandı. Sınav sonuçları ise 5 Ağustos'ta ilan edilecek.
Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar ''http://www.meb.gov.tr'' ile ''http://oges.meb.gov.tr'' adreslerinde yayımlanacak.

CİHAN