Aydın'da gece yarısı meydana gelen yangında bir tır dolusu ihracat ürünü tekstil malzemesi yandı. Aydın İtfaiyesinin yanı sıra çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve Orman Yangını Söndürme ekiplerinin müdahale ettiği yangın uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Denizli'den Fransa'ya ihraç edildiği öğrenilen tekstil malzemeleri ise kurtarılamadı.

Yangın gece saat 23: 300 sıralarında Aydın-İzmir otoban yolu Aydın gişeleri yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre denizliden bir tekstil firmasından yüklediği bornoz, havlu ve çeşitli tekstil ürünlerini İzmir Limanı'na götürmekte olan Nejat Altaç yönetimindeki 34 BPP 85 plakalı çekicinin taşıdığı dorsede, büyük bir patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte alev topuna dönen dorseyi güvenlik şeridine çeken sürücü Nejat Altaç, dorsedeki alevler çekicinin yakıt deposuna sıçramadan çekiciyi dorseden ayırdı.

Kısa sürede büyüyen yangın yol kenarındaki kuru otlara sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın uzun süren çalışmaların ardından söndürüldü.

"OTOBANDA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU"

Yangın ve söndürme çalışmaları nedeniyle Aydın-İzmir otobanı İzmir istikametine trafiğe kapatıldı. Bayram yoğunluğu ile birlikte otoyolda uzun kuyruklar oluştu. Yaklaşık 1.5 saat süren söndürme çalışmasının ardından yol trafiğe kontrollü olarak açılırken, tırdaki tekstil ürünleri olay yerine çağrılan iş makineleri ile boşaltıldı. Denizli'den Fransa'ya ihraç edilmek üzere yola çıkan tırdaki malzemelerin tamamı yangında zarar görürken, zararın milyonlarla ifade edildiği öğrenildi.

Polis tarafından el konulan yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ediyor.