SİİRT (CİHAN)- İHH İnsani Yardım Vakfı'nın gezici aşevi Siirt’te iki bin kişiye iftar yemeği verdi. Ramazan ayının başlaması ile birlikte il il dolaşan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gezici aşevi TIR'ı dün Siirt’te 2 bin kişiye iftar verdi. “Halil İbrahim Sofrası” adı verilen ve Mavi Marmara gemisinde şehit olan İbrahim Bilgen anısına düzenlenen iftar programı büyük ilgi gördü. İftar öncesinde, marşlar, ilahiler ve ezgiler söylenirken, program esnasında Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından iftar duası yapıldı.
İftar yemeğine Vali Musa Çolak, AK Parti Milletvekili Osman Ören, Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Müftüsü Faruk Arvas, Milli Eğitim Müdürü T.Fikret Eteker ve birçok Siirtli katıldı. Kuveyt ve İngiltere’den gelen İHH gönüllüleri yetim aileleri ziyaret ederek bayramlık harçlık ve çeşitli hediyeler de verdi.

270 YETİME BAYRAMLIK ELBİSE GİYDİRİLECEK
    Siirt İnsani Yardım Derneği Başkanı Murat Coşar, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Siirt halkını iftar sofrasında buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu iftar programında kendilerine destek verenlere teşekkür eden Coşar, "Kuveyt ve İngiltere’den gelen İHH gönüllüleri misafirlerle beraber yetim aileleri ziyaret ederek bayramlık harçlık ve çeşitli hediyeler dağıttık. Duygusal anların yaşandığı bu ziyaretlerden aileler oldukça memnun kaldı. IHH Genel Merkezi Yetim Birimi, ilimizde tespit ettiğimiz 100 yetim çocuğa bayramlık elbise giydirecek. Siirt İnsani Yardım Derneği olarak da hayır sahiplerine ulaşıp genel merkezle beraber bu sayı 270’i bulmuştur. İftardan sonra birkaç kardeşimize kıyafet giydirdik. Geri kalanların hediyeleri de bayrama kadar kendilerine ulaştırılacak.” dedi. CİHAN