HABERDENİZLİ.COM / DENİZLİ (AA)

İHH Denizli Şubesi tarafından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda kurulan çadırda "Yetim gülerse dünya güler" adıyla gerçekleştirilen kermes kapsamında birçok yöresel lezzet, hediyelik eşya ve tekstil ürünleri stantta yerini aldı.

Denizli İHH Kadın Kolları Başkanı Hakime Teke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak yetim çocukların yüzünü güldürmek için uğraştıklarını söyledi.

Kermesin çarşamba gününden beri devam ettiğini belirten Teke, "Kermesimiz pazar gününe kadar devam edecek. Kermesimizden elde edilen gelirler tamamen gönüllülerimizin bize verdiği destek ile elde edilen gelirlerdir. Buradan elde ettiğimiz gelirleri yetim çocuklarımızın ihtiyaçları için harcayacağız."

İHH'nın Kudüs konusunda çok hassas bir vakıf olduğunu belirterek kermes alanında Kudüs'ün resimlerinin sergilendiğini dile getiren Teke, şunları söyledi:

"Kudüs bizim sevdamız ve davamızdır. Elbetteki kermes dahilinde sosyal farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ve bu anlamda gençlerimizin desteğiyle Kudüs olayına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Çünkü Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir."

Pazar gününe kadar devam edecek olan kermese gelen vatandaşlar ise yiyecek ve giyecek satın alarak kermese katkı sundu.