HABERDENİZLİ.COM

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, “İnternet medyalarına gelir desteği sağlayacak İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İGF TV ile ilgili çalışmalarımıza kasım ayında başlıyoruz. Bu 3 proje ile, 81 il ve KKTC’de yayın yapan kurumsal 2 bin 500’ün üzerinde internet medyası önemli bir gelir desteğinden faydalanacak” dedi.

Bursa iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda eğitim çeşitliliğini her geçen yıl artıran BUTGEM, mesleki birlik ve dernekler işbirliğinde düzenlediği özel eğitim programlarıyla da nitelikli istihdama destek oluyor. BUTGEM ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği işbirliğinde düzenlenen İnternet Gazetecileri Eğitimleri tamamlandı. BUTGEM ev sahipliğinde düzenlenen sertifika törenine BTSO Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Abidin Şakir Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, İşkur Bursa Şube Müdürü Sibel Zengin, gazeteciler, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. 

“GELECEĞİN MESLEKLERİ ARASINDA”
BTSO Meclis Üyesi ve Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Abidin Şakir Özen, dünyanın büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde bulunduğunu ifade etti. Yaşanan bu sürecin gelecekte öne çıkacak, geleceği şekillendirecek olan meslekleri de değiştirdiğini kaydeden Özen, “Doğru bir planlama ile gençlerimizi bu yeni mesleklere yönlendirmemiz, geleceğe güçlü yürüyebilmek adına büyük önem taşıyor. Bu anlamda BUTGEM bünyesinde düzenlenen internet gazeteciliği eğitimlerini oldukça önemsiyorum. Toplam 75 kişinin başvurduğu eğitimleri 11 kişi başarıyla tamamladı. Programın düzenlenmesinde emeği geçen BUTGEM ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği’ne, programın kıymetli eğitmenlerine teşekkür ediyor; eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlerimizi de yürekten kutluyor, kariyerlerinde başarılar diliyorum.” dedi. 

“İNTERNET MEDYASINA GEÇİŞ HIZ KAZANDI”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, pandemi döneminde hız kazanan dijitalleşmeye bağlı olarak internet medyasına geçişin de hız kazandığını vurguladı. Birçok sektörde olduğu gibi medyada da iş biçimlerinin değiştiğini belirten Demir, “İnternet gazeteciliğine doğru hızlı bir gidiş var. BUTGEM ve İnternet Gazetecileri Derneği çok önemli bir eğitime öncülük etti. Eğitime katılan tüm gençlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler, eğitimlerde başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan tüm katılımcıları tebrik ederek başarılar diledi.

“İNTERNET MEDYASI VAZGEÇİLMEZ KONUMA GELDİ”
Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, teknolojide yaşanan hızlı gelişmeye bağlı olarak medyada da büyük değişimler yaşandığına dikkati çekti. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet medyasının da artık vazgeçilmez konuma geldiğini vurgulayan Demir, özellikle pandemi döneminde toplumun haberleri internet medyaları aracılığıyla takip ettiğini kaydetti.

İGF'nin 3 Projesi İnternet Medyalarına Cansuyu Olacak

“KURSİYERLERİN TAMAMI İSTİHDAM EDİLDİ”
Bursa’da 230’dan fazla internet haber sitesi bulunduğunu belirten Mesut Demir, kurumsal yapıya sahip haber sitelerinin oranının ise oldukça düşük olduğunu ifade etti. İnternet medyalarının kaliteli ve doğru içerik üretmesi gerektiğini vurgulayan Demir, “Bu ihtiyaçtan yola çıkarak BTSO ile birlikte internet gazeteciliği eğitimlerini başlattık. 3 hafta süren ve toplam 160 saatlik eğitimde doğru, hızlı ve tarafsız haberciliği vurguladık. İnternet editörlüğü, internet muhabirliği, photoshop, Google SEO ve meslek ahlakı gibi konularda eğitimler gerçekleştirdik. Bu eğitimleri saha çalışmalarıyla pekiştirdik. Program sonunda İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı kapsamında kursiyerlerimizin tamamının internet medyalarında istihdamı sağlandı. BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay olmak üzere eğitimlerimize destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İGF'nin 3 Projesi İnternet Medyalarına Cansuyu Olacak

İGF’DEN TÜRKİYE VE KKTC’DEKİ 2 BİN 500 İNTERNET MEDYASINA GELİR VE HABER DESTEĞİ
Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak 81 il ve KKTC’de yayın yapan 2 bin 500 internet medyasında haber ve reklam desteği sağlayacaklarının altını çizen Demir, “İnternet medyalarının en önemli sorunlarından biri de reklam gelirleri ve haber havuzu sıkıntısı. Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak, internet medyalarına gelir desteği sağlayacak İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İGF TV ile ilgili çalışmalarımızı bu ay sonunda tamamlamış bulunacağız. Nasip olursa, Kasım ayında başlatacağımız bu 3 proje ile, 81 il ve KKTC’de yayın yapan kurumsal 2 bin 500’ün üzerinde internet medyası önemli bir gelir desteğinden faydalanacak.  İGF TV’de yayınlanacak canlı yayın programları, aynı anda 2 bin 500 internet medyasında yayınlanacak. İGF Haber Ajansı havuzunda toplanan illerdeki kurum ve kuruluşların basın bültenleri, internet medyalarının özel haberleri, aynı şekilde 2 bin 500 internet medyasında yayınlanmış olacak. İGF Reklam Ajansı ile ulusal reklamlar başta olmak üzere tüm kurum kuruluşların reklamları İGF üzerinden internet medyalarına pay edilecek. Pandemi sürecinde ertelenen internet yasasının da en kısa zamanda çıkacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları kent protokolü tarafından takdim edildi. Programda ayrıca haber proje yarışmasında dereceye giren kursiyerlere başarı plaketi verildi.

İGF'nin 3 Projesi İnternet Medyalarına Cansuyu Olacak