IĞDIR (CİHAN)- Iğdır Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, bu yıl il genelinde 5 yeni lisenin ve mesleki bölümlerinin açıldığını belirtti.
        İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy yaptığı açıklamada, eğitim alt yapısı ve kuruluşu ile ilgili yapılan yatırımlar ve çabalarla en iyi olma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Aksoy, yeni açılan okullarla, yeni eğitim öğretim yılına heyecanla başlayacaklarını kaydetti.
Bu yıl il genelinde 5 yeni lise ve bazı mesleki bölümler açtıklarını ifade eden Aksoy sözlerine şöyle devam etti: “Iğdır Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne Resim, Müzik ve Spor alanlarından 30’ar öğrenci olmak üzere yapılan yetenek sınavları ile toplam 90 kişi aldık, alıyoruz. Iğdır merkezde Fen Lisesi bünyesinde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni açtık. Bu okulumuzda Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü olmak üzere 30’ar öğrenciden toplam 60 öğrenci alıyoruz. Aralık ilçemizde Aralık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Bilişim Teknolojileri ve Elektrik, Elektronik bölümlerinde 60 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacağız. Yine Aralık'ta Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Çocuk Gelişimi ile Bilişim Teknolojileri bölümü açılmıştır. Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Motor bölümü açtık."
         Açmış oldukları farklı okullar ile bu alanlara istidadı, yeteneği ve isteği olan öğrencileri memnun ettikleri kanısında olduklarını anlatan Aksoy, “Okullarımızda öğrencilerimizin başarısını artıracak, onları motive edecek her türlü araç gereç donanım malzemeleri ve iyileştirme tedbirleri alınmaktadır. Bütün bu yapılanlar ülkemize, Iğdır’ımıza, öğrencilerimize, anne-babalarımıza, tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun.” dedi. CİHAN