Yönetmenliğini Egeli sinema adamı Yüksel Aksu'nun yaptığı 'İftarlık Gazoz' filminde rol alan Berat Efe Parlar, Ümmü Putgul, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar ve Senarist Elif Dağdeviren Denizli'de izleyicileriyle bir araya gelecek. Gala’ya ünlü sanatçı Cem Yılmaz’ın da katılması bekleniyor. 10 Şubat Çarşamba günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde CİNEMAXİMUM salonlarında saat; 18.40 seansında gerçekleştirilecek olan “gala programı” öncesinde saat; 18.00'de bir kokteyl ve film gösterimi sonrasında da sahnede izleyici ile oyuncuları buluşturacak “soru-cevaplı” mini bir forum düzenlenecek.

FİLMDE BULDAN’LI CİBAR USTA VE GAZOZ MAKİNESİ VAR

Yüksel Aksu’nun sıcak bir Ege öyküsü ile seyirci karşısına çıktığı İftarlık Gazoz filminde Denizli’nin Buldan ilçesi ve Buldan’ın hareketli Belediye Başkanı Mustafa Gülbay da var. Ünlü sanatçı Cem Yılmaz’ın filmde başrol oynadığı Gazozcu “Cibar Usta” gerçek hayattan alınmış Buldan’lı bir esnaftan esinlenerek yaratılan bir film kahramanı olurken, Buldan’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay İftarlık Gazoz’da rol aldı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay filmin Denizli Galası’nı da üstlenerek, ilgi gören filmin oyuncularının Denizlili izleyici ile buluşmasına da önayak oluyor.

OYUNCULAR İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi sinema salonlarında gerçekleştirilecek olan filmin Denizli Galası’nda oyuncu kadrosu izleyicilerle birlikte filmi seyredecek ve daha sonra Yönetmen Yüksel Aksu ile ekip sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak. Filmlerinin bir Anadolu filmi olduğunu ve fısıltıyla da olsa izlenme sayısının artığını belirten Yönetmen Yüksel Aksu, "Kulaktan kulağa yayılıyor. Yıllardır sinemaya gitmeyen kesimler de bu filme gitmeye başladı. Hatta bazılarından şunu duyuyorum. Annem gitmiş beğenmiş ben de gidiyorum. Denizli’de daha önce de Dondurmam Gaymak filminde izleyici ile buluşmuştuk. Turlarımız, Aydın, Isparta, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Adana, daha sonra Karadeniz, Doğu Karadeniz ile devam edecek. Aslında şunu da yapmaya çalışıyoruz. Bu bir Anadolu filmi, bu coğrafyanın filmi, bu coğrafyanın yazlık sinemasının filmi, kahvelerinin filmi, hep beraber kıldığımız teravihlerin, oruç tutmalarımızın filmidir. 1970'li yılları anlatıyorum ama tarihimizde ve arkeolojimizde, hep beraber şenlikli bir şekilde yaşayabilme filmi" dedi.