HATAY (CİHAN)- İftar saatinde karşısında kaymakamı gören 85 yaşındaki ev sahibi gözyaşlarını tutamadı. Hatay’ın Erzin İlçesi Kaymakamı İskender Yönden, haber vermeden iftar saatinde her gün fakir bir aileye misafir oluyor. Mahmutlu mahallesinde bu kapsamda ziyaret edilen ev sahibi iftar saatinde kaymakamı karşısında görünce duygulu anlar yaşadı.
Kaymakam İskender Yönden yardıma muhtaç ailelere yönelik başlattığı iftar ziyaretlerine devam ediyor. Ramazan ayı başladığı günden itibaren, zengin menülerin bulunduğu iftar davetlerinin yerine fakir ailelerinin sofralarını tercih eden Kaymakam Yönden, ilçede işadamları ve esnaflara da örnek oldu. Kaymakamın iftar saatlerinde fakir bir aileye misafir olduğunu öğrenen işadamları da hemen harekete geçti.
Kaymakam İskender Yönden’le görüşen Erzinli işadamları ziyaret edilecek evin o günkü iftar yemeğini yaptırıyor. Bununla da yetinmeyen hayırsever işadamları ev sahibine bir miktar gıda yardımında da bulunarak ailenin daha rahat bir ramazan geçirmesine vesile oluyor. İftar saatine kadar kendisi dışında kimsenin bilmediği ailelere ziyaretler yapan Kaymakam İskender Yönden son olarak Mahmutlu mahallesinde yardıma muhtaç fakir bir ailenin evine misafir oldu. İftar saatinde karşısında Kaymakam İskender Yönden’i gören 85 yaşındaki ev sahibi kaymakamın boynuna sarıldı. Kaymakamın ani ziyareti karşısında oldukça şaşıran ve duygulu anlar yaşayan ev sahibi Duran Baştatar, göz yaşlarına hakim olamadı.
CİHAN